Vb 2018: Wimbledon hajthatatlan, nem lesz előbb a finálé a vb-döntő miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.09. 16:39
null
Angol menetelés ide vagy oda, a wimbledoni szervezők nem igazodnak a vb-hez (Fotó: AFP)
A wimbledoni tenisztorna szervezőbizottsága megerősítette: nem változtatják meg az eredeti menetrendet, helyi idő szerint 14.00-kor kezdődik vasárnap a férfi egyes döntője – akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a teniszmérkőzés összecsúszik a labdarúgó-vb fináléjával (kezdés helyi idő szerint 16 órakor).

 

A wimbledoni szervezők akkor sem változtatnak a tenisztorna menetrendjén, ha Anglia a Horvátország elleni mérkőzés megnyerésével kvalifikálja magát a vb-döntőbe.

„A döntőt délután két órakor kezdjük el, úgy, mint minden évben. Telt házas rendezvény, óriási az érdeklődés, egyáltalán nem tervezünk változtatást. Nyilván mi is nagyon izgatottak vagyunk, hogy az angol válogatott ennyire jól szerepel a világbajnokságon, ez fantasztikus az egész országnak, és feldobja a hangulatot is, ahogy láttuk a svéd–angol meccs alatt”magyarázta a BBC Sportnak Richard Lewis, a wimbledoni All England Club elnöke.

„Senki sem panaszkodott, hogy a futballvébé zavarná a wimbledoni tenisztorna élvezetét. Ingyenes, nyilvános wifielérést biztosítunk több helyen, így ha a drukkerek a telefonjukon vagy tabletjükön akarják csendesen nézni a focimeccseket, akkor ezt megtehetik” – tette hozzá.

A wimbledoni szervezők – ahogy ezt már a világbajnokság előtt is jelezték – továbbra sem tervezik a kivetítőkön megmutatni a vb-meccseket, azokat mind a teniszmérkőzéseknek tartják fenn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik