Vb 2018: törött bordák, légmell, vége a dán kulcsember tornájának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 16:57
null
William Kvist világbajnoksága a hordágyon ért véget (Fotó: AFP)
A Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) hivatalosan megerősítette, a 77-szeres válogatott William Kvist számára egy mérkőzés után véget ért az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Kvist a Peru elleni győztes mérkőzésen sérült meg, eltört két bordája, és az egyik törött borda légmellet is okozott.

 

Nem léphet már pályára a világbajnokságon William Kvist, a dán válogatott védekező középpályása – ezt Age Hareide szövetségi kapitány és a szövetség is megerősítette egy vasárnapi sajtóbeszélgetésen.

Kvist a Peru ellen 1–0-ra megnyert csoportmérkőzés első félidejében sérült meg, a felugró Jefferson Farfán rúgta meg térddel. Kvist megpróbált tovább játszani, de a 36. percben le kellett cserélni. Mint kiderült, a rutinos játékos két bordája is eltört, ráadásul az egyik törött borda a tüdejét is megsértette, légmellet okozott. A csapatorvos Thöger Persson Krogh elmondta, a törött borda okozta lyuk kicsi, minden komplikáció nélkül meggyógyul, Kvistnek viszont feküdnie kell. A játékos egyelőre a szaranszki kórházban van, hamarosan hazaszállítják.

A dán újságírók azt várják, hogy Lasse Schöne kerül Kvist helyére a kezdőcsapatba – ő vette át a sérült csapattárs helyét Peru ellen is. Mivel Dánia már lejátszotta első mérkőzését a világbajnokságon, cserére nincs mód, az észak-európai csapat 22 játékossal folytatja a tornát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik