Vb 2018: távozik a lengyel kapitány, utódát keresik – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 14:43
null
Már nem ő irányít (Fotó: AFP)
Kedden kora délután sajtótájékoztatót tartott a Lengyel Labdarúgó-szövetség, amelynek elnöke, Zbigniew Boniek bejelentette: július 30. után már nem Adam Nawalka lesz a világbajnokságon a csoportkör után búcsúzó válogatott szövetségi kapitánya.

Lengyelország első európai válogatottként búcsúzott a világbajnokságtól a csoportkör első két fordulója után, és az utolsó meccsét hiába nyerte meg Japán ellen, ez nem volt elég ahhoz, hogy megmentse Nawalka állását.

A sajtótájékoztatón a szövetség elnöke, Zbigniew Boniek jelentette be, hogy július 30-tól nem a 60 éves szakember marad a válogatott szövetségi kapitánya.

„Úgy döntöttünk, Adam Nawalka kitölti július harmincadikán lejáró szerződését, ám az azt követő napon megkezdjük utódja keresését. Új módon, új alapokra helyezve szeretnénk felépíteni a jövő lengyel válogatottját” – jelentette ki az elnök.

Nawalka szerződése július 30-án tehát lejár, és azt a szövetség nem újítja meg. A döntés jogosságát felelőssége elismerésével a kapitány sem vitatta.

„Természetesen felelősséggel tartozom a történtek miatt, hiszen nem feleltünk meg a terveinknek, ambícióinknak, és a közönség, a szurkolók elvárásainak sem. Csalódást okoztunk, amiért teljes mértékben vállalom a felelősséget” – közölte Nawalka.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik