Vb 2018: Svájc mindent kihagyott, de így is kijutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.12. 19:51
null
Ezen a talajon inkább birkózni lehetett, mint futballozni (Fotók: AFP)
A svájci labdarúgó-válogatott az 1–0-s idegenbeli siker után hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott Észak-Írországgal a 2018-as világbajnokság európai pótselejtezőjének visszavágóján, így kijutott az oroszországi vb-re.

A mérkőzést a bázeli St. Jakob-Parkban rendezték, ahol látványos nyomokat hagyott a várost sújtó felhőszakadás, melynek következtében jelentős mennyiségű csapadék hullt a gyepre. Rá is nyomta a bélyegét a meccsre a talaj állapota, de a svájciaknak így is megvolt az esélyük, hogy akár többgólos győzelmet arassanak, ám mindent kihagytak. A lehetőségek elpuskázásában Haris Seferovic járt az élen, akit a hajrában lecserélésekor kis is fütyült a publikum egy része.

A párharc hőse az 50. válogatott meccsén szereplő Ricardo Rodríguez lett, aki Belfastban tizenegyesből győztes gólt szerzett, míg a visszavágó 91. percében kivágta a gólvonalról Jonny Evans fejesét. Nem Yann Sommer kapuson múlt, hogy nem találtak be az északírek.

A vendégek nagyot küzdöttek, de a játék összképe alapján a svájciak kijutása megérdemelt. A mieinkkel azonos selejtezőcsoportból továbbjutó Svájc jövőre sorozatban a negyedik világbajnokságán vehet részt: 2006-ban és 2014-ben a legjobb 16 között, míg 2010-ben a csoportkörben búcsúzott.

VB-PÓTSELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA
VISSZAVÁGÓ
Svájc–Észak-Írország 0–0
Kijutott: Svájc
1–0-s összesítéssel

Svájc sorozatban negyedszer jutott ki a világbajnokságra
Svájc sorozatban negyedszer jutott ki a világbajnokságra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik