Vb 2018: Southgate a médiának, a média Southgate-nek olvasott be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.22. 15:10
null
Southgate-nek nem tetszett, hogy nyilvánosságra kerültek a tervezett formációról készült fotók (Fotó: AFP)
Nem feltétlenül szült jó vért Gareth Southgate egy kiszólása az angol labdarúgó-válogatott sajtónapján: a háromoroszlánosok szövetségi kapitánya bírálta a médiát amiatt, hogy közölték azt a képet, melyen Steve Holland másodedző a Panama elleni, tervezett kezdőcsapat taktikai felállását tartja a kezében. A válasz sem maradt el.

Az angol válogatott csütörtöki edzésén Steve Holland másodedző egy papírlapot szorongatott, melyen valószínűleg a Panama ellen várható kezdőcsapat szerepelt. Eszerint a sérült Dele Alli helyére valószínűleg Ruben Loftus-Cheek kerül a kezdőbe, Raheem Sterling helyén pedig Marcus Rashford kaphat lehetőséget.

A „kiszivárogtatás” miatt Gareth Southgate kicsit beolvasott a médiának.

„Természetesen ha kvázi odaadjuk az ellenfélnek a kezdő összeállításunkat, akkor az hátrányos helyzetbe hoz minket. A saját médiánknak el kellene döntenie, hogy segíteni akar-e minket, vagy nem” idézi Southgate-et Dan Roan, a BBC újságírója.

Southgate bírálatára bírálat volt a válasz, több prominens újságíró megjegyezte, hogy a médiának az a feladata, hogy a hírértékű dolgokról tudósítson, márpedig ha Holland úgy viszi a jegyzeteit, hogy abból kiolvasható a kezdőcsapat, az bizony minden médiumnak hírértékű.

„Hát... Srácok, tudtátok, hogy az FA fizeti a médiát? Én sem, de Southgate szerint úgy néz ki, cheerleaderként kell viselkedniük, nem pedig a munkájukat végezniük”riposztozott gunyorosan az ESPN szakkommentátora, a harmincszoros amerikai válogatott Taylor Twellman.

„Tegyük tisztába a dolgot: az összeállításról készült fotó egy nyílt, sajtónyilvános edzésen készült, melyen fotósok és operatőrök szabadon dolgozhattak. Nem feltétlenül kell egyetérteni azzal, hogy közölték a képeket, ám nem volt szó a bokrok között rejtőzködő fotósokról. Erről ennyit” – magyarázta a Telegraph újságírója, Matt Law.

Az angol média és válogatott kapcsolata jó néhány évtizede nem felhőtlen, a válogatottban szereplők elsősorban a bulvárlapok tevékenységére szoktak panaszkodni a nagy tornákon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik