Vb 2018: Queiroz nem érti, Ronaldo miért nem kapott pirosat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.26. 09:04
null
Ronaldo csak sárgát kapott a szabálytalanságért (Fotó: AFP)
Irán 1–1-es döntetlent játszott Portugália ellen a labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának utolsó fordulójában, és elbúcsúzott a tornától. Az ázsiaiak portugál szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz támadást indított a FIFA és a videobíró ellen, amiért egy könyöklős eset visszanézése sem volt elég ahhoz, hogy Cristiano Ronaldo piros lapot kapjon.

A mérkőzés hajrájában Cristiano Ronaldo és Morteza Puraligandzsi küzdött a labdáért, a portugál a huzavona során a könyökét is használta. A paraguayi játékvezető Enrique Caceres a videobíró segítségét kérte, ő maga is megnézte a jelenetet, majd a 83. percben felmutatta a sárga lapot Ronaldónak.

A meccs után sajtótájékoztatóján Queiroz azt mondta, hogy nem érti a döntést.

„Ha megállítják a játékot, hogy visszanézzék az esetet, és valóban könyöklés történt, akkor az a szabálykönyv szerint piros lapot ér. A szabály nem írja elő, hogy Messi vagy Ronaldo esetében enyhébb büntetés jár. Ez egyértelmű piros lap volt. Ez az eset számomra nem is a bírókról, hanem a hozzáállásról, a bátorságról és a karakterről szól. Nem vagyok jó hangulatban. Ha több ezer dollárt költenek egy rendszerre, és öt srác ül az emeleten, akik nem látják a könyöklést, az hiba” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik