Vb 2018: Portugália és Tunézia nem bírt egymással

Vágólapra másolva!
2018.05.28. 22:48
null
Vízilabdarúgó-mérkőzés zajlott Párizsban (Fotó: AFP)
Portugália 2–2-t játszott a szintén világbajnoki résztvevő Tunéziával, a luzitánoknál bemutatkozott a Benfica 21 éves védője, Rúben Dias. A világbajnokságról 60 év után lemaradó Olaszország a 12 év után ismét kijutó Szaúd-Arábia ellen játszott, és nyert 2–1-re, az első góljukat a közel négy év után a válogatottban szereplő Mario Balotelli szerezte. A franciák szakadó esőben legyőzték az íreket.

VB-RÉSZTVEVŐ VÁLOGATOTTAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Portugália–Tunézia 2–2
(André Silva 22., Joao Mario 34., ill. Badri 39., F. Ben Juszef 64.)

A portugál válogatott a szintén világbajnoki résztvevő Tunézia ellen lépett pályára Bragában, és bemutatkozott hazája színeiben a teljes képzavarral, ám jogosan rutinos újoncnak nevezhető Rúben Dias: a Benfica 21 éves középső védője szép sorban végigjárta a ranglétrát, összesen 63 alkalommal ölthette magára a korosztályos válogatottak mezét U16-tól U21-ig.

A portugálok az Anthony Lopes – Ricardo Pereira, Pepe, Dias, Raphael Guerreiro – Joao Mario, William Carvalho, Adrien Silva – B. Silva, André Silva, Quaresma összeállításban kezdték a mérkőzést, s bő 20 perc után André Silva fejesével megszerezték a vezetést, aztán jött a 34. perc, amikor Joao Mario elemi erővel bombázott a léc alá egy kifejelt labdát. A félidő 2–1-es eredményét Anice Badri, a mérkőzés 2–2-es végeredményét Fahreddin Ben Juszef állította be.

VB-RÉSZTVEVŐ VÁLOGATOTTAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Olaszország–Szaúd-Arábia 2–1
(Balotelli 21., Belotti 68. ill. al-Sehri 72.)

Mario Balotelli 27 nap híján négy év után lépett ismét pályára az olasz válogatottban, amikor Roberto Mancini, az olasz válogatott debütáló szövetségi kapitánya kezdőcsapata tagjának jelölte a Nice 27 éves csatárát. A 34. válogatottságát a világbajnokságra készülő Szaúd-Arábia ellen alig 21 perc játék után góllal ünneplő Balotelli így 1443 nap után szerzett ismét gólt az olasz nemzeti csapatban – legutóbb a 2014-es világbajnokság első csoportmeccsén, Anglia ellen volt eredményes.

Balotelli gólja

Ez alkalommal 58 perc játék után átadta a helyét Andrea Belottinak, aki bő tíz perccel később megduplázta az olasz előnyt. A mérkőzés végeredménye 2–1 lett, miután a torinói támadó ötödik válogatottbeli góljára válaszul a szaúdiak három perccel később Jahja al-Sehri góljával szépítettek.
Szaúd-Arábia játssza a világbajnokság nyitómeccsét a házigazda Oroszország ellen, az A-csoportban szerepel még Egyiptom és Uruguay. Olaszország 1958 után először nem jutott ki a világbajnokságra.

VB-RÉSZTVEVŐ VÁLOGATOTTAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Franciaország–Írország 2–0
(Giroud 40., Fekir 44.)

Pikáns mérkőzést vívott egymással a párizsi Stade de France stadionban Franciaország és Írország, hiszen a két csapat 9 éve találkozott ebben a stadionban világbajnoki pótselejtezőn, s akkor Thierry Henry kezezése után szerzett góllal – 1–1-es, hosszabbítás utáni eredménnyel – jutott ki a 2010-es világbajnokságra a francia válogatott.

Az oroszországi tornára készülő franciák a Mandanda – Sidibe, Rami, Umtiti, Mendy – Tolisso, N'Zonzi, Matuidi – Mbappé, Giroud, Fekir összeállításban kezdték a szakadó esőben rendezett találkozót. Ahogy a 9 éve rendezett pótselejtező után, úgy most is a házigazdák örülhettek a lefújást követően: az első félidő végén Olivier Giroud és Nabil Fekir góljaival eldöntötték a mérkőzést a maguk javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik