PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2018.07.13 14:01 Frissítve: 2018.07.13 14:02

Vb 2018: Messinek több is van, C. Ronaldónak egy sem

Ma már szinte természetes, hogy a labdarúgók tele vannak tetoválásokkal, sőt, lassan arra csodálkozunk rá, ha nem díszíti a testüket egyetlen motívum sem. A kivételek táborát erősíti Cristiano Ronaldo is, Messi pedig sokáig ódzkodott attól, hogy bármit is magára varrasson. Aztán sokakhoz hasonlóan elkapta a gépszíj...

Lionel Messi sokakra van inspiráló hatással futballjával, őt pedig Dani Alves inspirálta arra, hogy tetováltasson. Csakhogy a Barcelona sztárja annyira félt a fájdalomtól, hogy megkérte a barátnőjét, Antonella Rocuzót – akit azóta már feleségül vett –, hogy először csináltasson ő tetoválást. Ezután Messi is felbátorodott, és elsőként az édesanyja arcképét varratta a hátára. Innen pedig nem volt megállás, sorban jöttek az újabb és újabb motívumok. Tavaly szeptemberben felesége ajkait tetováltatta az ágyéka fölé, ez azonban nem igazán nyerte el a rajongók tetszését.

Leo Messi

Buen triunfo en el derbi de Barcelona. Good win in the Barcelona derby. - LIO

Leo Messi Instagram-bejegyzése * Júl 15., 2017, időpont: 9:34 (UTC időzóna szerint)

2.4 millió kedvelés, 20.8 ezer hozzászólás - Leo Messi (@leomessi) az Instagramon

Cristiano Ronaldónak bőven lenne oka rá, hogy élete legfontosabb mozzanatait testén is megörökítse, és a minap a Juventusba igazoló szupersztár el is gondolkodott azon, hogy varrasson magára valamit. Erről azonban azért tett le, mert akkor fél évig nem adhatna vért. Márpedig neki rendkívül fontos, hogy rendszeresen ily módon segítsen beteg embertársain

Cristiano Ronaldo on Twitter

Celebration time...Join me and give a gift for life! Sign up to donate blood and plasma at https://t.co/4kjqXfhE25

Neymar sem aprózta el a tetoválásokat, ráadásul még bőven akad üres hely a testén, így valószínűleg a jövőben újabb alkotásokkal bővül a repertoár. Imától kezdve, különböző feliratokon át a családtagjai portréjáig már mindent magára tetováltatott, többek között saját magát is, még mezítlábas utcagyerekként.

@vtattoo.spain.official @vtattoo.miguelbohigues @neymarjr Persigue tus metas. Viendo el significado de este tatuaje quizás sería un título acertado para mi obra ,en el que vemos sobre la piel a un joven Neymar recordando sus orígenes,el lugar de donde proviene y como con los años todo esto a quedado atrás en el camino, guiándonos hacia un lugar donde con esfuerzo todos podemos conseguir nuestros sueños,conseguir ser un número 1 .Gracias neymar de nuevo por dejarme tu piel para continuar con mi plan,gracias por inspirarnos a muchos y hacernos soñar con que en cada uno de nosotros existe un Neymar. Miguel Bohigues. Persegue as tuas metas, vendo o significado desta tatuagem esse quiça será o título mais acertado para meu obra em que vemos sobre a pele um jovem Neymar recordando as suas origens, o lugar de onde vem e como com os anos tudo aquilo foi ficando para trás no caminho, guiando-nos para um lugar onde com esforço todos podemos conseguir os nossos sonhos, conseguir ser um numero 1. Obrigado Neymar de novo por me deixares na tua pele continuar com o meu plano, obrigado por inspirar-nos e fazer-nos sonhar que em cada um de nós existe um Neymar.Miguel Bohigues.

7,473 Likes, 650 Comments - VTATTOO® SHOP Miguel Bohigues (@vtattooshop) on Instagram: "@vtattoo.spain.official @vtattoo.miguelbohigues @neymarjr Persigue tus metas. Viendo el significado..."

My little boy

5.4 millió kedvelés, 34 hozzászólás - Nj neymarjr (@neymarjr) Instagram-hozzászólása: "My little boy "

Akad olyan szurkoló, aki Mohamed Szalahot tetováltatta a felkarjára, a Liverpool egyiptomi sztárja ellenben nem hódol hasonló hóbortoknak. Sőt a frizuráját sem változtatja meg, és azt sem tudja, hogyan kell táncolni. Egyszerűen csak futballozni akar. 

Players Sayings on Twitter

Mohamed Salah: "I don't have tattoos, I don't change hairstyles, I don't know how to dance. I just want to play football.

A vb-döntőt játszó horvátok egyik húzóembere, Ivan Rakitic életében is fontos szerepet játszanak a tetoválások. Pontosabban, azoknak az embereknek a nevét varratja a testére, akik fontosak neki. Legutóbbi tetoválása is arra utal, mennyire hisz a család megbonthatatlan erejében.

Arranca la pretemporada 2017-18 #pruebasmédicas #todoenorden

201.8 ezer kedvelés, 376 hozzászólás - Ivan Rakitic (@ivanrakitic) Instagram-hozzászólása: "Arranca la pretemporada 2017-18 #pruebasmédicas #todoenorden "

#lafamiliaunidajamásserávencida os amo.!!! @raquel_mauri Que os parece..?! What do you think about..?!

161.2 ezer kedvelés, 773 hozzászólás - Ivan Rakitic (@ivanrakitic) Instagram-hozzászólása: "#lafamiliaunidajamásserávencida os amo.!!! @raquel_mauri Que os parece..?! What do you..."

Luca Modric Neymarhoz hasonlóan magára varrattathatná nehéz gyermekkora emlékeit. De ahogy Rakitic is mondta, „más bolygóról jött”. Olyanról, ahol arra is ügyel, hogy csapattársai a döntőbe jutás ünneplésének hevében ne tapossák össze az asztalon lévő ételt.

Bravo brate! Kakav igrac! What a player! @ivanrakitic #Polufinale #IznadSvihHrvatska

1.2 millió kedvelés, 11.8 ezer hozzászólás - Luka Modric (@lukamodric10) Instagram-hozzászólása: "Bravo brate! Kakav igrac! What a player! @ivanrakitic #Polufinale #IznadSvihHrvatska"

Az angolok kapusa, Jordan Pickford a bal karját varratta szét. A felkarján lévő motívum egy koponyát ábrázol, benne egy női szemmel, alatta rózsával.

My tattoo on inside of me arm #skull #roses #lovethis

197 kedvelés, 6 hozzászólás - Jordan Pickford (@jpickford1) Instagram-hozzászólása: "My tattoo on inside of me arm #skull #roses #lovethis"

Always supporting me @megan_davison_ #sendthemin

48.3 ezer kedvelés, 492 hozzászólás - Jordan Pickford (@jpickford1) Instagram-hozzászólása: "Always supporting me @megan_davison_ #sendthemin"

Egy angol szurkoló még az elődöntő előtt magára tetováltatta Harry Kane arcképét, „Sir Harrynek” ellenben egyetlen tetoválása sincsen. Pedig fiatalabb korában akart, csak az édesapja nem engedte, illetve arra kérte, várjon, amíg betölti a 21. életévét, és ha még akkor is akar, csináltasson. Ahogy Kane fogalmazott, akkor már nem akart.

Don't underestimate the importance of integrity and loyalty. #BOSSbottled #BOSSunited

192 ezer kedvelés, 840 hozzászólás - Harry Kane (@harrykane) Instagram-hozzászólása: "Don't underestimate the importance of integrity and loyalty. #BOSSbottled #BOSSunited"

Mivel a belgák nem vitték el a vb-re Radja Nainggolant, elég nehéz volt találni olyan futballistát a keretben, akinek van tetoválása: Eden Hazard másfél éve varratott magára egy rózsát – látszólag élvezte –, Dries Mertens a minimalizmus híve.

So here's CHELSEA Boy.... **EDEN HAZARD** making a start on a arm piece by Artist ROSS! @ross_tattoo . More to follow soon. #tattoo #tattoos #footballers #edenhazard #edenhazard10 #eden #chelseafc #fulhamtattoocentre #ftc #london #belgian #hazardbelgium #hazard10idol #hazardeden #championschelsea #chelsea2017 #rosstattoo #rosstattoo #tattooartistlondon #chelseafootballclub #l fend #pfaplayeroftheyear #art #custom #shop

477 Likes, 19 Comments - Fulham Tattoo (@fulhamtattoo) on Instagram: "So here's CHELSEA Boy.... **EDEN HAZARD** making a start on a arm piece by Artist ROSS!..."

Blondes have more fun!


A tetoválás nélküli belgák társaságának tagjait hosszan sorolhatnánk, köztük van Thibaut Courtois, Marouane Fellaini, Yannick Carrasco és Kevin De Bruyne is.

Insane island

161.8k Likes, 974 Comments - Kevin De Bruyne (@kevindebruyne) on Instagram: "Insane island"

A döntőt játszó franciák közül Antoine Griezmann testét, pontosabban jobb karját szép számmal borítják tetoválások. Ezek elsősorban vallási jellegűek, hiszen a felkarján Jézus, az alkarján Szűz Mária arcképe látható. Az ujjain pedig a „HOPE” felirat. Nyilván azt is reméli, hogy vasárnap világbajnokok lesznek.

The FUTURE is mine #PUMAFuture. @PUMAfootball #NewLevels

825.8k Likes, 4,882 Comments - Antoine Griezmann (@antogriezmann) on Instagram: "The FUTURE is mine #PUMAFuture. @PUMAfootball #NewLevels"

...

839.9k Likes, 6,118 Comments - Antoine Griezmann (@antogriezmann) on Instagram: "..."

Egy Arsenal-szurkoló még 2017-ben megfogadta, ha Arsene Wenger az Ágyúsokhoz hozza Kylian Mbappét, akkor magára tetováltatja az azóta a klubtól már távozó menedzser képmását. Egyik sem történt meg, mint ahogy a 19 évesen az oroszországi vb egyik sztárjává avanzsáló francia sem varratott eddig még semmit a testére.

@julienscussel @psg

663.5k Likes, 2,890 Comments - Kylian Mbappé (@k.mbappe29) on Instagram: " @julienscussel @psg"

A spanyolok korán elbúcsúztak Oroszországtól, így nem sokáig csodálhattuk a Sergio Ramos testét díszítő tetoválásokat. Pedig van belőle bőven, a hátán már nincs több hely egy újabbnak, és a karján, kézfején sem sok. A lábán ellenben még bőven akad.

#APorLa13 Madridistas, ¡#APorLa13! #HalaMadrid

979.4k Likes, 5,192 Comments - Sergio Ramos (@sergioramos) on Instagram: "#APorLa13 Madridistas, ¡#APorLa13! #HalaMadrid"

Only the strong survive. #VamosEspaña

1.1m Likes, 4,663 Comments - Sergio Ramos (@sergioramos) on Instagram: "Only the strong survive. #VamosEspaña"

Xherdan Shaqiri sem engedett tűt a bőre közelébe. Sőt egy interjúban elmondta, annak ellenére sem fog, hogy a legtöbb futballista tele van tetoválással.

MEMORIES DON'T DIE

37k Likes, 277 Comments - XS (@shaqirixherdan) on Instagram: "MEMORIES DON'T DIE "

Manuel Neuer az idei nyárig a tetoválás nélküli labdarúgók táborát erősítette. Az oroszországi világbajnokság alatt azonban arra kapta fel a fejét a világ, hogy a jobb bokája alatt egy apró kínai írást visel, ami a barátságot szimbolizálja. Kíváncsian várjuk, megfertőzte-e a 32 éves német kapust a tetoválási láz.

Enjoy your Sunday #chargingbatteries

507.1k Likes, 2,883 Comments - Manuel Neuer (@manuelneuer) on Instagram: "Enjoy your Sunday #chargingbatteries"

A házigazda oroszok egyik legjobbja, Gyenisz Cserisev sem a tetoválásaival hívta fel magára a figyelmet a vb-n, merthogy egy sincs neki. Talán ha elődöntőbe jutottak volna, akkor varrat magára valamit emlékképpen... De ezt már sosem tudjuk meg.

#СпасибоГосподь

11.2k Likes, 49 Comments - Denis Cheryshev (@cheryshev90) on Instagram: " #СпасибоГосподь"

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.