Vb 2018: megvan az angolok terve Modricék megállítására

Vágólapra másolva!
2018.07.10. 17:53
null
Hendreson (balra) négy éve nem szenvedett vereséget angol válogatott mezben (Fotó: AFP)
Bő egy nappal a Horvátország elleni világbajnoki elődöntő előtt annak helyszínén, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban tartott az angol Labdarúgó-szövetség (FA) sajtótájékoztatót, amelyen Gareth Southgate szövetségi kapitány mellett a „háromoroszlános” keret rutinosabb tagjai közé tartozó Jordan Henderson vett részt.

A sajtótájékoztatón Gareth Southgate elmondta, összes játékosára számíthat, így nincs akadálya annak, hogy a lehető legideálisabb felállásban küldje pályára szerda este Anglia csapatát.

„Megerősíthetem, hogy a keretben mindenki egészséges, senkit nem kell sérülés vagy egyéb egészségügyi ok miatt nélkülöznöm, ami mindenképpen örömteli és pozitív a mérkőzés előtt” – jelentette ki a kapitány, ám időrendben haladva nem ez volt az első, amivel kapcsolatban kérdést kapott.

A német Bild újságírója ugyanis elsőként kérdezhetett az angol szakvezetőtől, és őt valamiért sokkal jobban érdekelte a játékosok egészségénél, hogy mi volt a délelőtti edzéseken a gumicsirkés gyakorlat.

„Na igen, én is ugyanezt kérdeztem a segítőimtől, miután láttam, hogy mi történt... Az együttes fizikai felkészítéséért felelős edző próbálja folyamatosan frissíteni a bemelegítési gyakorlatokat, és mára ezt találta ki” – válaszolta Southgate a roppant fontos ügyben.

A kínai Hszinhua hírügynökség munkatársa már inkább témába vágó kérdést tett fel, amikor Modricról, Rakiticról, a gyors középpályásokról és az ellenük kifundált tervről érdeklődött.

„Hát, azt nem fogjuk elárulni, hogy mit találtunk ki ellenük. A horvátok fantasztikus csapatot alkotnak, a középpályások nagyon gyorsak, kreatívak, nehéz ellenük játszani, és csapatként is remekül funkcionálnak. Ezért is vannak itt a világbajnoki elődöntőben. Modric ellen többször is szerepeltem, nagyon veszélyes, nehezen követhető futballista. Talán a legjobb, aki ellen valaha pályára léptem. Reméljük, hogy holnap ki tudjuk őt venni a játékból, de ezzel még nem oldottuk meg az egész feladatot, mert a pálya minden pontján veszélyes embereik vannak. Bízunk benne, hogy azért holnap sikerül megvalósítani, amit elképzeltünk” – fogalmazott Henderson, akihez Southgate csak annyival csatlakozott, hogy "sokkal többel én sem tudom ezt kiegészíteni”.

Henderson amúgy kapott még egy izgalmas kérdést, mert egészen remek sorozatot tud magáénak: Anglia valamivel több mint négy éve nem kapott ki, amikor a Liverpool középpályása is pályára lépett – a széria már 30 meccset számlál.

„Csapatként nyerünk és veszítünk, ezért örülök neki, hogy ez így van, de különösebben nem foglalkoztat. Jó, annyit azért el bírnék viselni, ha a héten még további két veretlen mérkőzés csatlakozna a sorozathoz” – fogalmazott Henderson.

Az angol válogatott szerda este 20.00 órakor lép pályára a moszkvai Luzsnyiki Stadionban a világbajnokság második elődöntőjén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik