Vb 2018: Lustig elkotyogta, mi lesz a svéd taktika Svájc ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 12:23
null
Lustig alaposan kigondolta a fondorlatos haditervet (Fotó: AFP)
Kedden befejeződik a nyolcaddöntő az oroszországi világbajnokság, elsőként a Svédország–Svájc találkozót rendezik meg, amelyre a svédek védője, Mikael Lustig szerint az északiak rendhagyó taktikával készülnek. A Celtic 31 éves védője elárulta: az a tervük, hogy a svájciak középpályását, Granit Xhakát kiállíttassák.

Nem mindennap lehet arról hallani, hogy egy mérkőzés előtt az egyik csapat játékosa elfecsegje, mi a terve csapatának, ám ebben az esetben nem biztos, hogy komolyan vehető Mikael Lustig nyilatkozata. A svájciak ellen készülő svéd válogatott 31 éves védője elárulta, rámennek arra, hogy a mai találkozón Granit Xhaka piros lapot kapjon.

„Figyelem már egy ideje, rengeteg piros lapot kap pályafutása során, úgyhogy érdemes lesz megpróbálnunk rájátszani, hogy most is kiállítsa a játékvezető" – jelentette ki Lustig.

Granit Xhaka ugyanakkor nyugodtan reagált a svédek felvetésére.

„A barátaimtól tudom, hogy mit mondott, és nincs vele bajom. Ez szerintem csak a meccs előtti szokásos provokáció része. Sokat tanultam a korábbi hibáimból, és biztos vagyok benne, hogy a mérkőzés végéig a pályán leszek" – fogalmazott a 25 éves középpályás.

Nos, íme a szikár tények az ügyben: Granit Xhakát a 2013–2014-es idény óta klubjaiban összesen nyolc alkalommal állították ki – 3-szor egyből pirossal, 5-ször második sárgával. A válogatottban azonban az eddigi 69 mérkőzésén csak egyszer, 2016 októberében a Portugália elleni selejtezőn jutott a kiálltás sorsára.

Némileg talán rossz hír a svájcinak, hogy a mérkőzés játékvezetője Damir Skomina lesz, aki ezen a vb-n már előkapta egyszer a piros lapot: a Kolumbia–Japán mérkőzésen 4 perc után lezavarta a pályáról Carlos Sánchezt.

A találkozót 16.00 órától Szentpéterváron rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik