Vb 2018: Koszovóban összedobják Shaqiriék büntetését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.26. 09:42
null
Sokba került Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri gólöröme (Fotó: Twitter)
Sportszerűtlen gólöröm miatt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 10-10 ezer svájci frankra megbüntette a svájci Granit Xhakát és Xherdan Shaqirit, akik a Szerbia elleni világbajnoki csoportmérkőzésen az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel a találatuk után. A csapatkapitány Stephan Lichtsteiner ötezer svájci frankos büntetést kapott, mert csatlakozott társai gólöröméhez. A koszovóiak jelezték, összegyűjtik és kifizetik a büntetést.

 

Miután a FIFA megbüntette az albán származású Xhakát, és a koszovói albán szülőktől származó Shaqirit, Koszovóban egy pénzügyi alapot hoztak létre azzal a céllal, hogy összegyűjtsék a húszezer svájci frankot.

A Szabad Magyar Szó beszámolója szerint a gyűjtésbe a koszovói kereskedelmi miniszter is bekapcsolódott, aki jelezte, hogy havi járandóságát, mintegy kétezer eurót ajánl majd fel az alapnak.

„Nem lehet pénzzel leírni azt az érzést, amit Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri szerzett nekünk, amikor a Szerbia elleni mérkőzésen ünnepelték a góljukat. Őket azért büntették meg, mert nem felejtették el a gyökereiket, nem felejtették el, honnan érkeztek” – mondta Bajram Hasani.

A kezdeményezés a Gofundme honlapon indították el, s elég rövid idő alatt, kedd reggelre már több mint tízezer dollár összegyűlt a tervezett 25 ezerből. A leírásban az is szerepel, ha a svájci szövetség nem fogadja el az adományt, akkor a teljes összeget jótékonysági célra ajánlják majd fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik