Vb 2018: Irán? Számomra ez nem futball… – Carvajal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 23:01
null
Carvajalnak (balra) nem tetszett az irániak játéka (Fotó: AFP)
Mint ismert, Spanyolország Diego Costa szerencsés góljával 1–0-re legyőzte Iránt a labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának második fordulójában. Íme, a mérkőzés utáni értékelések a főszereplőktől!

 

ÉRDEKESSÉGEK
Iscónak 138 labdaérintése volt Irán ellen, ennyit az 1966-os vb óta egy játékos sem jegyzett egy mérkőzésen.
Eddig mind a húsz meccsen esett legalább egy találat. Ehhez hasonló az 1954-es vb óta (amikor mind a 26 találkozón született gól) nem történt.
Spanyolország 22 mérkőzés óta veretlen (15 győzelem, 7 döntetlen). Ez jelenleg a leghosszabb veretlenségi sorozat a válogatottak között.
Gerard Piquének ez volt a 100. fellépése a spanyol válogatottban, ez korábban csak 12 játékosnak jött össze.

„A kemény védekezés hozzátartozik a játékhoz, viszont az időhúzás, a színészkedés nagyon rosszul fest. Számomra ez nem futball, ez tisztességtelenség” – ütött meg keményebb hangot az iráni csapattal kapcsolatban Dani Carvajal.

„Volt egy kis szerencsém a gólnál, de nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült. Közel voltak hozzánk, ám mi végig elég türelmesek és nyugodtak voltunk” – fogalmazott a győztes gólt szerző Diego Costa. A portugálok ellen duplázó Atlético-csatárnak egyébként ez mindössze a harmadik, kaput eltaláló lövése volt a vb-n…

„Megmutattuk, hogy készek vagyunk szenvedni és harcolni is. Úgy érzem, jobb eredményt érdemeltünk volna. A spanyoloktól nem lehet elvenni, hogy gyönyörű, stílusos futballt játszanak, de szerintem ennél a vereségnél ma több volt a találkozóban a részünkről. Mindenesetre gratulálok Fernando Hierrónak és Spanyolországnak. Sokat fogunk még tanulni ebből a mérkőzésből. Ha teniszes hasonlattal akarok élni, akkor ma volt egy meccslabdánk, és Portugália ellen lesz egy másik. Még minden nyitva áll. Továbbra is életben vagyunk, és tovább álmodozhatunk” – mondta Carlos Queiroz, az irániak szövetségi kapitánya.

„Jól kezdtünk, aztán viszont elveszítettük a ritmust. A második félidőben volt 15-20 perc, amikor alaposan megnehezítették a dolgunkat, ám ez a világbajnokság, itt egy győzelmet sem adnak könnyen. Büszke vagyok az elvégzett munkánkra, a lényeg, hogy megvan a három pont. Tudjuk, hogy javulnunk kell a folytatásra” – értékelt röviden Fernando Hierro.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
IRÁN–SPANYOLORSZÁG 0–1 (0–0)
Kazany,
Kazany Aréna.42 718néző.Vezette:Andrés Cunha (uruguayi)
IRÁN:
Beiranvand – Rezaeian, Hosszejni, Puraligandzsi, Hadzsszafi (Mohammadi, 69.) – Ezatolahi, Ebrahimi – Anszarifard (Dzsahanbahs, 76.), Taremi, Amiri (Goddosz, 86.) – Azmun.Szövetségi kapitány:Carlos Queiroz
SPANYOLORSZÁG:
De Gea – Carvajal, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Busquets, Iniesta (Koke, 71.) – D. Silva, Isco, Lucas Vázquez (Asensio, 79.) – Diego Costa (Rodrigo, 89.).Szövetségi kapitány:Fernando Hierro
Gólszerző:Diego Costa (54.)
Sárga lap:Amiri (79.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
PORTUGÁLIA–MAROKKÓ 1–0 (1–0)

AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország2114–3+14
2. Portugália2114–3+14
3. Irán2111–103
4. Marokkó220–2–20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik