Vb 2018: hazája első profijának dédunokája vezette győzelemre Izlandot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.14. 18:09
A Délkelet-Ázsiában túrázó izlandi labdarúgó-válogatott vasárnap lejátszotta második felkészülési meccsét Indonézia legjobbjai ellen – a csütörtöki, 6–0-s izlandi győzelmet hozó első találkozójukat a FIFA nem ismeri el hivatalos válogatott mérkőzésnek –, s 4–1-es győzelmet aratott.

Némi meglepetésre a hazaiak szerezték meg a vezetést a Dzsakartában lejátszott mérkőzés 29. percében – Ilham Armaiyn góljával –, ám a PSV-ben szereplő fiatal támadó, Albert Gudmundsson még az első félidőben egyenlített, majd a fordulás után Arnór Smárason gólját követően még kétszer is betalált.

Albert Gudmundsson neve hallatán tán a legvérmesebb Arsenal-, vagy Milan-szurkolók sem biztos, hogy felkapják a fejüket, pedig játszott csapatukban ilyen nevű labdarúgó korábban. Az indonéziaiak ellen triplázó PSV-csatár dédapja volt ugyanis Izland első profi labdarúgója.

Idősb Albert Gudmundsson a második világháború utáni években szerepelt többek között a Rangers, az Arsenal – a klub történelmének második külföldi játékosa volt –, az AC Milan és az RC Paris színeiben is. Visszavonulása után politizálni kezdett: 1983 és 1985 között hazája pénzügy-, majd 1985 és 1987 között ipari minisztere volt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

VB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Indonézia–Izland 1–4
(Armaiyn 29., ill. A. Gudmundsson 45+2., 66., 72. – a másodikat 11-esből, Smárason 59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik