Vb 2018: három éve tartó gólsorozat szakadt meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.30. 14:34
Japán labdarúgó-válogatottja szerdán hazai pályán 2–0-ra kikapott Ghánától felkészülési mérkőzésen. A világbajnokságra készülő ázsiai csapat négy meccs óta nyeretlen.

2015 nyara óta először fordul elő a japán válogatottal, hogy pályaválasztóként nem szerez gólt. Megszakadt egy másik széria is: felkészülési mérkőzésen Ghána 2014 januárja óta mindig kapott legalább egy gólt vendégként.

A világbajnokságról lemaradó ghánaiak első gólját Thomas Partey szabadrúgásból, a másodikat Emmanuel Boateng tizenegyesből lőtte a jokohamai mérkőzésen.

A japán válogatott a továbbiakban június 8-án Svájccal találkozik Luganóban, 12-én pedig Paraguayjal Innsbruckban. A június 14-én kezdődő oroszországi vb-n a kolumbiai, a szenegáli és a lengyel válogatottal csap össze a H-csoportban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
JAPÁN–GHÁNA 0–2 (0–1)

Jokohama, 64 520 néző
JAPÁN: Kavasima – Josida, Haszebe (Idegucsi, 76.), Makino – Haragucsi (Szakai G., a szünetben), Osima, Jamagucsi (Sibaszaki, 60.), Nagatomo – Honda (Okazaki, 59.), Uszami (Kagava, a szünetben) – Oszako. Szövetségi kapitány: Nisino Akira
Gólszerző: Partey (9.), E. Boateng (51. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik