Vb 2018: Delph csaknem két év után újra az angol keretben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.28. 18:12
Fabian Delph csaknem két év elteltével lehet újra tagja az angol labdarúgó-válogatott keretének, miután Gareth Southgate szövetség kapitány meghívta a Szlovénia és Litvánia elleni világbajnoki selejtező mérkőzésre készülő együttesbe.

„Fabian Delph kiváló futballista, egy ideig Roy Hodgsonnál nagyon fontos szerepet kapott a válogatottban, csak aztán megsérült” – utalt a szakember a 27 éves, kilencszeres válogatott labdarúgóra. Delph – aki legutóbb 2015 novemberében játszott a nemzeti együttesben – a Manchester Cityben nyújtott teljesítményével meggyőzte a kapitányt, Southgate pedig a meghívásával nagyobb versenyhelyzetet akar teremteni a keretben.„Fabian Delph kiváló futballista, egy ideig Roy Hodgsonnál nagyon fontos szerepet kapott a válogatottban, csak aztán megsérült” – utalt a szakember a 27 éves, kilencszeres válogatott labdarúgóra. Delph – aki legutóbb 2015 novemberében játszott a nemzeti együttesben – a Manchester Cityben nyújtott teljesítményével meggyőzte a kapitányt, Southgate pedig a meghívásával nagyobb versenyhelyzetet akar teremteni a keretben.

Tagja az angol együttesnek Dele Alli is, akivel szemben hivatalosan még nem zárult le a nemzetközi szövetség fegyelmi vizsgálata. A Tottenham játékosa a Szlovákiával vívott szeptemberi vb-selejtezőn obszcén mozdulatot tett, és a FIFA azt vizsgálja, hogy ez a játékvezetőnek szólt-e. A 21 éves középpályás és a szövetségi kapitány ugyanis azt állítja, hogy „csak” csapattársának, Kyle Walkernek.

„Még nem kaptunk hírt a döntésről, ezért egyelőre meghívtuk, és együtt készül velünk” – mondta Southgate, aki reményét fejezte ki, hogy a FIFA-döntésben érvényesül „a józan ész” és Alli pályára léphet a vb-selejtezőkön.

Anglia jövő csütörtökön a Wembleyben fogadja Szlovéniát, három nappal később pedig Litvániában vendégeskedik. Az angolok az F-csoport első helyén állnak, öt ponttal megelőzve a második helyezett szlovákokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik