HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.17 13:01 Frissítve: 2018.05.17 13:20

Vb 2018: csajozási tanácsokkal látták el az argentin újságírókat

Kínos ügy miatt bocsánatot kellett kérnie az Argentin Labdarúgó-szövetségnek: a világbajnokságra készülő mintegy 40 újságírónak kiosztott kézikönyv egyik fejezete arról szólt, hogy mit tegyenek, ha felszednek egy orosz nőt a vb-n.

HIRDETÉS
Tippeket kaptak az argentin újságírók, hogyan viselkedjenek az orosz nőkkel szemben (Fotó: AFP)

 

 

„Az orosz lányok nem szeretik, ha tárgyként kezelik őket, de különös figyelmet szentelnek az olyan uraknak, akik tiszták, jó illatúak és jól öltözöttek. Az unalmas embereket utálják” – állt abban a könyvben, amit az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) kedden mintegy negyven újságírónak kiosztott.

A vb-re készülő kiadvány az orosz nyelv és kultúra rejtelmeibe vezette volna be a helyszínre utazókat, azonban a szerkesztők benne hagytak (a szövetség szerint tévedésből) egy olyan fejezetet, amely részletesen kitért arra, hogyan kell viselkedni külföldiként az orosz nőkkel. Ebben a fejezetben a szerző közli, „mivel az orosz nők szépek, sok férfi le akar velük feküdni. Lehet, hogy ők is ezt akarják, ám a nők is emberek, és fontosnak, egyedinek akarják magukat érezni.”

Ezt követik azok a tippek, amelyekkel az argentin férfiaknak sikereik lehetnek orosz földön. A brosúra szerint bizonyos nőknél csak gazdag vagy jóképű férfiak lehetnek befutók. „De semmi gond, sok szép nő van Oroszországban, és nem mindegyik hozzád való, légy tehát válogatós” – áll a szövegben.

 
 

A Clarín beszámolója szerint a keddi sajtóbeszélgetés során váratlanul megjelent a szövetség három embere, félbeszakították az Eduardo Pennisi professzor által tartott előadást, és közölték, probléma merült fel a kiadvánnyal, amelyeket össze is szedték, és később a javított verziót kapták meg a jelenlévők.

A szövetség vizsgálatot indított, és arra a következtetésre jutott, hogy a kiadvány olyan szöveget is tartalmazott, amely soha nem volt a könyv része. A Pennisi által összeállított szöveget ugyanis az AFA vezetői is jóváhagyták, de állítják, ez a fejezet nem szerepelt benne, és szabotázs történt.

„Őszintén bocsánatot kérünk mindazoktól, akiket a kiadvány megbántott. A könyv semmiképpen sem tükrözi az Argentin Labdarúgó-szövetség elnökének, Claudio Tapiának vagy bármely vezetőnek a gondolatait” – olvasható a szövetség közleményében.

Az argentin válogatott a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokság D-csoportjában  Izlanddal, Nigériával és Horvátországgal találkozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.

2018.07.16 10:56:29

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Maradona beindul, a japánok kitakarítanak, Anglia egyik továbbjutása pedig a végítélet jele.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS