Vb 2018: a tunéziai szövetség Khedirát is kivinné

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 15:09
null
Rani Khedira ott lesz a jövő évi világbajnokságon? (Fotó: AFP)
A Tunéziai Labdarúgó-szövetség (FTF) megkereste a német élvonalbeli Augsburg labdarúgóját, Rani Khedirát – aki a Juventusban játszó Sami Khedira öccse –, hogy játsszon az ország válogatottjában a jövő nyári, oroszországi világbajnokságon. A 23 éves védekező középpályás még nem döntött.

 

Rani Khedira tunéziai és német állampolgársággal is rendelkezik, eddig a német korosztályos válogatottakban játszott, felnőtt nemzeti csapatban még nem. A tunéziai szövetség azt szeretné, ha a 2018-as világbajnokságon az afrikai országot képviselné.

„Tény, hogy ezt akarják. Az FTF hivatalosan is megkeresett – mondta a Kickernek Rani Khedira. – Viszont még nem hoztam meg a döntésemet. Először a Bundesligában szeretnék tovább fejlődni, a következő tíz meccsen játszani. A jövő év elején ráérünk gondolkodni, hogy mi lenne a legjobb mindkét félnek.”

„Továbbá az is tény, hogy nem beszélek sem arabul, sem franciául. Nem ismerek egy tunéziai válogatott játékost sem. Így teljesen más a helyzet. Ha én segítek az országnak, nekik is segíteniük kell nekem, ha ez nem működik, akkor nincs értelme.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik