Vb 2018: A kiesés az én felelősségem – Joachim Löw

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.27. 19:09
null
Löw vállalja a felelősséget a kudarc után (Fotó: AFP)
Mint ismert, a német labdarúgó-válogatott óriási meglepetésre 2–0-ra kikapott Dél-Koreától az oroszországi világbajnokság csoportkörében, így máris búcsúzott a tornától. A történelmi kiesés után Joachim Löw szövetségi kapitány értékelte a történteket.

 

„Én vagyok az első, akinek kérdéseket kell feltennie magának. Hol ment félre minden? Mi volt a probléma? A kiesés az én felelősségem. Erre az egészre aludnom kell egyet, mert most nagyon csalódott és frusztrált vagyok. Nem érdemeltük meg, hogy továbbjussunk, így azt sem, hogy megvédjük a címünket” – idézi Joachim Löwöt a Bild.

Löw egyébként a világbajnokság előtt hosszabbította meg 2022-ig a szerződését a német szövetséggel, ám a történelmi kudarc után nem kerülhette el a menesztésével kapcsolatos kérdéseket.

„Túl korai még arról beszélni, hogy én maradok-e a szövetségi kapitány. Elképesztő csalódottságot érzek. Síri csend van, a játékosok is szótlanok. El sem tudtam volna ezt képzelni. Optimista voltam, most egy kis időre van szükségem. Holnap beszélünk még erről” – mondta a szakember az esetleges távozásával kapcsolatban.

Kahn nem látta a csapat gerincét
„A nemzeti trikó mindenkinek több tonna súlyt jelent, nagy a nyomás a játékosokon, de most folyamatosan csak áthárítottak a felelősséget. Nem éreztem, hogy megvan a csapat gerince: Toni Kroos nem tudta a vezér szerepét magára vállalni a középpályán, Mats Hummels nem teljesített jól, Timo Wernertől pedig nem ezt vártuk” – idézi a német válogatott korábbi kapusát, Oliver Kahnt a sport1.de.

„Nem hiszem, hogy ez most egy sötét korszak kezdetét jelentené a német labdarúgásban. Nagyon fiatal és tehetséges játékosaink vannak, sokukban megvan a lehetőség az előrelépéshez. Más nemzetekkel is történt már ilyen. Ebből le kell vonnunk a megfelelő következtetéseket, s tovább kell lépnünk” – fogalmazott Löw a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Nehéz ezt szavakkal összefoglalni. Végig hittünk benne, sok lehetőségünk is volt, nekem is. Legutóbb 2017 őszén játszottunk meggyőzően, az pedig már nagyon régen volt… A hatvanötödik perctől kezdve elképesztően hektikus volt a játék, s elveszítettük az alaptaktikánkat. Ez nagyon keserű este számunkra” – mondta a ZDF-nek Mats Hummels rögtön a lefújás után.

„Ez a csapatnak és nekem is pályafutásom egyik legnehezebb pillanata. Sosem könnyű egy világbajnokságon szerepelni, nem így akartuk, hogy vége legyen. Az egész csapatnak vállalnia kell a felelősséget, különösen a rutinos játékosoknak. Le kell vonnunk a tanulságokat, de biztosan nem a mai napon” – értékelte a történteket Sami Khedira.

„Mindannyian kábultnak érezzük magunkat. Mindegy, mit mondunk most, nagyon csalódottak vagyunk, de felelősek is a történtekért. A háromból csupán egy meccsen szereztünk gólt, pedig mindegyik találkozón megvoltak a lehetőségeink. Mindenki le van sújtva, kínos, hogy címvédőként már a csoportkörben búcsúztunk” – idézi Thomas Müllert a sport1.de.

F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
DÉL-KOREA–NÉMETORSZÁG 2–0 (0–0)

Kazany,Kazany Aréna,41 835néző.Vezette:Geiger (amerikai)
Dél-Korea:
Cso Hjun Vu – Li Jong, Jun Jung Szon, Kim Jung Gvon, Hong Csul – Ku Dzsa Csol (HvangHiCsan, 56.; Go Jo Han, 79.), Dzsung Vu Jung, Dzsang Hjun Szu, Li Dzse Szung – Szon Hung Min, Mun Szon Min (Dzsu Sze Dzsong, 69.).Szövetségi kapitány:Sin Te Jong
Németország:Neuer – Kimmich, Hummels, Süle, Hector (Brandt, 78.) – Khedira (Gomez, 58.), Kroos – Goretzka (Th. Müller, 63.), Özil, Reus – Werner.Szövetségi kapitány:Joachim Löw
Gólszerző:Kim Jung Gvon (93.), Szon Hung Min (96.)
Sárga lap:Dzsung Vu Jung (9.), Li Dzse Szung (23.), Mun Szon Min (48.), Szon Hung Min (65.)

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Svédország3215–2+3
6
2. Mexikó3213–4–16
3. Dél-Korea3123–3 03
4. Németország3122–4–23
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik