Felkészülés: Peru a horvátok ellen megvédte „vb-címét”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.24. 06:36
Peru 2–0-ra legyőzte Horvátországot a két labdarúgó-válogatott Miamiban megrendezett felkészülési mérkőzésén. Mexikó Izlandnak lőtt hármat Kaliforniában.

A peruiak már a 48. percben kialakították a végeredményt, és Zlatko Dalic csapata úgy sem tudott szépíteni, hogy Victor Yotún kiállítása miatt a 74. perctől emberelőnyben játszott.

Érdekesség, hogy a meccsen Peru megvédte nem hivatalos világbajnoki címét (UFWC), amelyet az első hivatalos mérkőzés óta számolnak, és a lényege, hogy mindig az a világbajnok, aki legyőzi az előző bajnokot. Peru augusztusban Bolívia legyőzésével lett „világbajnok”, s azóta hatodszor védte meg a „címét”. Magyarország legutóbb 2008-ban volt az UFWC bajnoka.

Peru Franciaországgal, Ausztráliával és Dániával, Horvátország pedig Argentínával, Izlanddal és Nigériával került egy csoportba a nyári vb sorsolásán.

Az izlandiak is kikaptak a tengerentúli meccsükön, a németekkel, svédekkel és Dél-Koreával egy csoportban szereplő Mexikó 3–0-ra verte meg a szigetországiakat Kaliforniában.

A VB-RE KÉSZÜLŐ VÁLOGATOTTAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Peru–Horvátország 2–0
(Carrillo 12., Flores 48.)
Mexikó–Izland 3–0 (Fabián 37., Layún 64., 90.)

TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Curacao–Bolívia 1–1
(Van Kessel 33., ill. Lachman 63. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik