Felkészülés: a hollandok hármat hintettek a portugáloknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.26. 22:28
null
Cristiano Ronaldót (balra) a második félidő közepén lecserélte Fernando Santos (Fotó: AFP)
Az Európa-bajnoki címvédő portugál labdarúgó-válogatott 3–0-ra kikapott Hollandiától felkészülési mérkőzésen Genfben. Az oranje az első félidőben szerezte góljait, míg az utolsó fél órában emberelőnyben játszott Joao Cancelo kiállítása miatt.

 

Ronald Koeman második meccse a holland válogatott élén sokkal emlékezetesebbre sikerült, mint az első, hiszen az angoloktól elszenvedett 1–0-s vereség után az oranje ezúttal simán megverte Portugáliát. A hollandok a 11. percben Memphis Depay közeli góljával szerezték meg a vezetést. Az Olympique Lyon támadója 2010 óta az első holland játékos, aki a nemzeti csapatban betalált klubtársának – a portugálok kapuját ugyanis a szintén a francia együttest erősítő Anthony Lopes védte.

A 32. percben Ryan Babel fejesével megduplázta az előnyét a világbajnokságról lemaradó Hollandia, majd az első félidő hosszabbításában a Liverpool középhátvédje, Virgil van Dijk is betalált.

Alig több mint negyedóra telt el a második félidőből, amikor Joao Cancelónak felmutatta a második sárga lapot a játékvezető, így Portugália emberhátrányba került. Hét perccel később Fernando Santos szövetségi kapitány lecserélte Cristiano Ronaldót, akinek ezen az estén nem ment a játék, hiszen egyszer sem találta el a kaput, ami a 2016-os Európa-bajnoki döntő óta először fordult vele elő a válogatottban.

A hollandoknál a hajrában bemutatkozott a nemzeti csapatban az AZ Alkmaar középpályása, Guus Til és Patrick Kluivert fia, az Ajaxot erősítő Justin Kluivert is. Utóbbi futballista ugyanúgy 18 évesen debütált címeres mezben, mint 1994-ben édesapja.

A portugál válogatottat megelőzően 2010 szeptemberében a spanyolok kaptak három gólt egy félidő alatt Európa-bajnoki címvédőként, ők akkor 4–1-es vereséget szenvedtek Argentínától. Szerdán amúgy spanyol–argentin meccset rendeznek Madridban.

VB-RÉSZTVEVŐ VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Portugália–Hollandia 0–3 (0–3)
Genf,
Stade de Geneve. Vezette: Buquet (francia)
PORTUGÁLIA: A. Lopes – Cancelo, José Fonte, Rolando (Neto, a szünetben), Mário Rui – Bruno Fernandes (Joao Mário, 78.), Adrien Silva (Guedes, a szünetben), Manuel Fernandes, André Gomes (André Silva, a szünetben) – Quaresma (G. Martins, 55.), C. Ronaldo (Moutinho, 68.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
HOLLANDIA: Cillessen – Tete (Til, 78.), De Ligt (Fosu-Mensah, 84.), Van Dijk, Aké, Vilhena (De Vrij, 67.) – Wijnaldum (De Roon, 68.), Pröpper, Van de Beek – Babel (Berghuis, 84.), Depay (J. Kluivert, 78.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
Gólszerző: Depay (11.), Babel (32.), Van Dijk (45+2.)
Kiállítva: Cancelo (61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik