Anglia: Ez így kevés! – a rekorder figyelmeztette Rooneyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.04. 10:55
null
Angliában egyre több szakértő hangoztatja: Wayne Rooneynak ki kell törnie az árnyékból (Fotó: AFP)
Az angol válogatottsági rekorder, Peter Shilton szerint Wayne Rooneynak össze kell szednie magát, ha szeretné megdönteni a tőle amúgy nem távol lévő csúcsot.

 

A 125-szörös válogatott kapus megismételte korábbi kijelentését, miszerint Rooneynak vissza kellett volna vonulnia a nemzeti csapattól a nyári Európa-bajnoki blama után. Peter Shilton szavait hiába támadták később többen, a most 67 esztendős kiválóság véleménye nem változott.

„Mindig is nagy Wayne Rooney-szurkoló voltam – nyilatkozta az Omnisport nevű brit oldalnak a korábbi kapuvédő. – Ő egy utcai harcos, belead száz százalékot, a tizenhatoson belül kell lennie és gólokat szereznie, mindig sokra tartottam.”

„Ugyanakkor szerintem ma már nem az a játékos, aki korábban volt. Ha úgy játszik, ahogy Wayne Rooney tud, akkor én leszek az első, aki gratulálok neki a rekordom megdöntéséhez, kezet fogok vele, megveregetem a hátát és megdicsérem, mert egy csatártól ez csodás dolog. De az elmúlt egy évben nem erről volt szó.”

„Az Eb-n kapitány volt, kikaptunk Izlandtól. Észre sem vettem a mérkőzésen, nyoma sem volt vezetői szerepnek! Egy éve nem látom csatárként a helyét. Most a középpályán szeretne játszani, de ha középpályás, akkor ott is kell játszania. (…) Azt mondja, a világbajnokság után vissza akar vonulni, szerintem emiatt a menedzsmentje óriási propagandával jön ki. De közben annak kell számítani, amit a pályán tesz, és most már nyilvánvalóan kiszorult a Manchester Unitedből is. Remélem, összeszedi magát, különben nem dönti meg a rekordomat.”

Rooney 116 alkalommal szerepelt eddig a nemzeti csapatban, azaz kilenc meccsel van elmaradva Shiltontól.

Az angol válogatott immár a megbukott Sam Allardyce-t ideiglenesen váltó Gareth Southgate vezetésével szombaton Máltát fogadja a Wembleyben, míg jövő kedden Szlovénia ellen játszik Ljubljanában. Southgate Rooneyról kijelentette: az MU játékosa ott fog játszani, ahol ő mondja, és amíg ő irányít, nem tűr meg fegyelmezetlenségeket.

A „háromoroszlánosok” keretéből sérülés miatt – amiről nem közöltek részleteket – kiesett Raheem Sterling, a Mancheser City szélsője. Helyére Andros Townsendet, a Crystal Palace futballistáját hívta be Southgate. Kiesett Glen Johnson (Stoke City) is, a bekk sérülése után meglepetésre a Burnley hátvédje, a Manchester United-nevelés Michael Keane kapott meghívót – életében először.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Torino), Tom Heaton (Burnley)
Védők: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Michael Keane (Burnley), Danny Rose (Tottenham), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Tottenham)
Középpályások: Eric Dier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Michail Antonio (West Ham), Jesse Lingard (Manchester United), Theo Walcott (Arsenal), Dele Alli (Tottenham), Andros Townsend (Crystal Palace)
Támadók: Wayne Rooney (Manchester United), Marcus Rashford (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik