„A világ legrosszabb játékosa”: mindent visz a vicces svéd csapatbemutató!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.07. 12:48
null
Kell-e Lindelöftől és társaitól tartani az angoloknak? (Fotó: AFP)
„Ezt már megnyertétek” – ígéri a svéd Aftonbladet lap angol nyelvű cikkében, melyben bemutatja a válogatott kezdőcsapatát az angol drukkereknek, nagykanállal adagolva az öniróniát. Az önparódia egészen kiváló – a svédek meg alighanem ennél azért sokkal keményebb ellenfélnek bizonyulnak a vb-negyeddöntőben!

 

„Az országból, amely nektek adta Sven-Görant, az ABBA-t és a 30 yardos ollózós gólokat, engedjétek meg, hogy szerény képességeinkhez mérten bemutassuk a svéd kezdőcsapatot, miközben sok szerencsét kívánunk nektek az elődöntőhöz és a döntőhöz. Ezt már megnyertétek!” – ígéri Simon Bank, a cikk szerzője az angoloknak. Nézzük a svéd tizenegyet!

ROBIN OLSEN (kapus): Magas, szőke, félig dán, ennyi. Ha egy kicsit átnyálazzuk az életrajzát, rájövünk, hogy csak egy szar Jamie Vardy. Nyolc éve, 20 esztendős korában az ötödik ligában játszott, egy Bunkeflo nevű csapatban.

MIKAEL LUSTIG (jobbhátvéd): A Lustig vicceset jelent svédül. És most nem viccelünk. Mr. Vicces az eltiltását tölti, így Emil Krafthra fanyalodunk rá (a Krafth svédül erő), aki általában a Bologna kispadján dekkol.

VICTOR LINDELÖF (középhátvéd): „Jelenleg ő a világ legrosszabb játékosa” (José Mourinho, 2017)

ANDREAS GRANQVIST (középhátvéd): Az embereink vezére, a csapatkapitány, a gólvágó, a férfi, aki egy nemzet várakozásait cipeli a vállán. Ó, és a vb után új klubba szerződik. A Helsingborgba. Valódi topklub. A svéd másodosztályban.

LUDWIG AUGUSTINSSON (balhátvéd): Az angolok úgy jutottak el az elődöntőig, hogy Gazza csinálta a show-t. Augustinsson meg egy csepp alkoholt sem ivott egész életében.

VIKTOR CLAESSON (jobbszélső): Emlékeztek Granqvistra? Az idősödő svéd csapatkapitányra? Viktor Claesson az ő árnyékában bújik meg, mint a második legfontosabb svéd a félelmetes Krasznodarban. Annak a generációnak a tagja, amely U21-es Európa-bajnok volt (csak nem tették be a keretbe).

ALBIN EKDAL (belső középpályás): Valószínűleg a Bundesliga történetének legsérülékenyebb játékosa. Így is történelmet írt a Hamburggal az előző idényben. Azzal, hogy kiesett a csapattal a Bundesligából, a HSV története során először...

SEBASTIAN LARSSON (belső középpályás): A 2000-es évek elején egy fiatal svéd villogott az Arsenalban divatos hajával és higgadt befejezéseivel. Na, ő nem az. Seb az egész karrierjét azzal töltötte, hogy az Alex McLeishhez, Sam Allardyce-hoz, David Moyeshoz és Martin O'Neillhez hasonló edzőket próbálta bent tartani a Premier League-ben. Bocsánatot kérünk.

EMIL FORSBERG (balszélső): Őt tartják a legjobb támadónknak. Elit futballista a teljes család, a nagyapját Foppának, az apját Kis Foppának becézték, szegény Emilnek maradt a Mini Foppa. Igen, a támadásaink kulcsfigurája olyasvalaki, akit Mini Foppának hívnak.

MARCUS BERG (csatár): A házi gólkirály Bergnek kábé egymillió lövése van, de gólja nincs eddig a világbajnokságon. Akkor sem talált be, amikor a klubja kiesett a BL nyolcaddöntőjében, 8–3-as vereséget szenvedve. Az ázsiai BL-ében.

OLA TOIVONEN (csatár): Ott van a francia bajnokság. Egész jó. Vannak klubok – mint a Toulouse –, amelyek küszködnek, hogy benn maradjanak ebben az egész jó bajnokságban. És akkor van egy olyan csatáruk, aki akkor is képtelen lett volna bekerülni ennek a küszködő csapatnak a kezdő tizenegyébe, ha azon az élete múlik. Ő Ola Toivonen.

A FŐNÖK: JANNE ANDERSSON (szövetségi kapitány): Imádja a kutyáját, a hosszú sétákat és az Agymenőket. Meg a kolbászt.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik