ILKU MIKLÓS
ILKU MIKLÓS
2018.07.05 09:03 Frissítve: 2018.07.05 09:43

A Real Madrid-sztori, avagy találkoztunk Marcelo „kedvencével”

Szamara, július másodika, délután két óra. A Brazília–Mexikó nyolcaddöntő előtt a Kozmosz Aréna környékét több kilométeres hatósugárban lezárták a rendőrök, így buszok szállították a stadionhoz azokat, akik a 36 Celsius-fokos hőségben nem vállalták a mintegy 25 perces sétát. A buszmegállóban ácsorogva nem is sejtettem, milyen remek utazás vár rám.


Körülöttem szinte kizárólag csak zöld mezes mexikói drukkerek álldogáltak, élvezték a napsütést, én pedig a közelben lévő önkéntesnél érdeklődtem a menetrendről. Egyszer csak odalépett mellém egy kék pólót viselő úriember, hogy az általam megszerzett értékes információt átadnám-e neki. Megtettem, közben rögtön figyelmes lettem rá, hogy hozzám hasonlóan dolgozói akkreditáció lóg a nyakában (az önkéntesektől kezdve az újságírókon át a labdarúgókig mindenkinek ilyen van a világbajnokságon). Szóba elegyedtünk, és kiderült: a Real Madrid fizioterapeutájához volt szerencsém.

Marcelo is tud bűvészkedni a labdával

Elsőre hihetetlenül hangzik, de a 26 esztendős szakember már hetedik éve dolgozik a királyi gárdánál, a legtöbb időt Marcelóval tölti a doktori szobában. Oroszországba is miatta érkezett: a brazil válogatott balhátvédje különös hátsérüléssel bajlódott, és egyből hívta a jól bevált fizioterapeutáját. A dél-amerikaiak öt fizioterapeutát vittek magukkal a világbajnokságra, és Marcelo külön kérésére érkezett a Real Madrid alkalmazottja – igaz, hozzátette, a brazil szövetség ellenezte ezt, ám azért valahogy csak megegyeztek.

A kiváló balhátvéd problémáiról is beszélt, de megkért, hogy ezeket ne osszam meg másokkal, én pedig eleget teszek ennek. Inkább írok arról, hogy ő maga is futballistaként kezdte, már 16 évesen bemutatkozott a felnőttek között az akkor másodosztályú Valladolidban. Egy rövid időszakot eltöltött a Real Betisnél is, ám játékos-pályafutása idő előtt véget ért. Hogy miért? Ekkor kissé berogyasztva egyszerre mutatott a két térdére, melyeken szinte ugyanott jó ötcentis hegek emlékeztettek a komoly műtétekre. Sokáig nem nyalogatta a sebeit, fizioterapeutának tanult, és hamar újra a labdarúgás világában találta magát.

Vajon milyen a világ legjobb futballistáival együtt dolgozni? „Nagyon megterhelő, hiszen a nap 24 órájában készenlétben kell lennünk, de imádom a munkám – mondta nagy áhítattal. – A srácok egytől egyig nagyon kedvesek, sokat nevetünk. Marcelóval foglalkozom a legtöbbet, ismerem a rokonságát, befogadtak, olyanok számomra, mint a második családom. Most is épp velük fogok találkozni.”

Azt is elárulta, hogy Madridban él, és a klub mellett egy magánklinikán is dolgozik, mivel „nagyon jó érzés törődni az emberekkel, segíteni rajtuk”.

Néha csak találkozni velük is nagyon jó érzés.

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.