Eb 2024: Most is nyerünk majd a Wembleyben – Berardi

Vágólapra másolva!
2023.10.15. 09:44
null
A Málta ellen duplázó Domenico Berardi szerint az olaszok a 2021-es Eb-döntő után most is nyernek Angliában (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, Olaszország hazai pályán 4–0-ra nyert Málta ellen a labdarúgó Európa-bajnoki-selejtező C-csoportjában. Az olaszok – akárcsak a szombat este Észak-Macedóniát legyőző Ukrajna – tíz ponttal állnak a második helyen, igaz, Luciano Spalletti csapata egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az olaszoknak így sincs könnyű dolga, ugyanis a következő fordulóban, kedden a Wembleybe látogatnak. A Málta elleni győzelem után Luciano Spalletti értékelte a csapata játékát, Domenico Berardi az Eb-döntőre tekintett vissza, míg Giacomo Bonaventura humorosan kommentálta különös rekordját.

 

„A csapat jó úton halad, látszik a törekvés a minőségi játékra” – idézi a Málta elleni 4–0-s győzelem után Luciano Spalletti értékelését a Gazzetta. Ezt követően a 64 éves vezetőedző röviden kitért az Anglia elleni keddi összecsapásra is: „Ez egy olyan meccs lesz, amelyen megtudhatjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak.”

A duplázó Domenico Berardi örül a góljainak, de még inkább a csapata teljesítményének. A 29 éves csatár szerint sokat dolgoztak ezért, és izgatottan várta az angolok elleni találkozót. Olaszország 2021-ben pont a Wembleyben, az angolokat legyőzve lett Európa-bajnok. „Most is nyerünk majd a Wembleyben” – jelentette ki Berardi.

Giacomo Bonaventura úgy fogalmazott az olasz játékosokat érintő fogadási botrányról, hogy beszéltek róla az edzőtábor alatt, de most csak a Eb-kvalifikációra koncentrálnak. A 34 évesen és 53 naposan a nemzeti csapatban először betaláló játékos, – ezzel ő lett a legidősebb első gólját szerző olasz labdarúgó – erről a különleges rekordról is szót ejtett. „Elnézést a késésért....” – kommentálta humorosan az esetet.

Az olaszoknál azonban nem felhőtlen az öröm. Jelenleg a C-csoport második helyén állnak tíz ponttal, csakúgy, mint Ukrajna. Az olaszok eggyel kevesebb meccset játszottak, de nekik hátravan még a csoport legnehezebb találkozója, az Anglia elleni idegenbeli mérkőzés.

Az olaszok azzal számolnak, hogy a 9. fordulóban hazai pályán legyőzik Észak-Macedóniát, így az angolok elleni találkozótól függetlenül minden az utolsó kör Ukrajna-Olaszország mérkőzésétől függ. Az olaszok hazai pályán nyertek, és gólkülönbség szempontjából is jobban állnak, ami bizakodásra adhat okot nekik.

Ha Olaszország ki is kap Angliában, de legyőzi Észak-Macedóniát, ahogy a papírformának megfelelően Ukrajna is nyer Málta ellen, akkor az utolsó fordulóban egy döntetlen is elég lehet az olaszoknak. Ha viszont Ukrajna nyer, akkor jöhet a számolgatás, vagy végső esetben a Nemzetek Ligájának köszönhetően a kétkörös rájátszás az Eb-kvalifikációért.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ
C-CSOPORT
Ukrajna–Észak-Macedónia 2–0
(1–0)
Prága. G: Szudakov (30.), O. Karavajev (90+6.)
Olaszország–Málta 4–0 (20)
Bari. G:
Bonaventura (23.), Berardi (45+1., 64.), Frattesi (90+3.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 5 4 1 16–2 +14 13
2. Olaszország 5 3 1 1 10–4 +6 10
3. Ukrajna 6 3 1 2 8–7 +1 10
4. Észak-Macedónia 6 2 1 3 7–14 –7 7
5. Málta 6 6 1–15 –14 0

A HÁTRALEVŐ PROGRAM

Október 17., kedd
Málta–Ukrajna
Anglia–Olaszország
Szabadnapos: Észak-Macedónia

November 17., péntek
Anglia–Málta
Olaszország–Észak-Macedónia
Szabadnapos: Ukrajna

November 20., hétfő
Észak-Macedónia–Anglia
Ukrajna–Olaszország
Szabadnapos: Málta

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik