SOMOGYI ZSOLT 2020.03.15 22:53

Téli Eb – Somogyi Zsolt jegyzete

 

A szervezés, a szervezkedés folyik a háttérben. Miközben egyre nagyobb méreteket ölt a vírusfertőzés, gondosan fertőtlenített irodákban komoly arccal beszélgetnek róla az illetékesek: mikor legyen a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság?

Ez a mi formánk…

Egyszer lennénk társrendezők, azonnal közbejön valami…

 
MÉGSEM TOLNÁK 2021-RE AZ EB-T, CSAK ÉPP DECEMBERIG – SAJTÓHÍR

Hiszen aligha kérdés, az Eb, amely éppen most lett volna a szabad, határok nélküli Európa nagy jelképe, turisták százezreit vonzza a rendező városokba, ám azt látjuk, micsoda veszélyforrás lenne ez, amikor másról sem szólnak a hírek, csak arról, hogy mindenki maradjon otthon és ne érintkezzen senkivel. Az Eb-n hatvan-hetven ezer ember gyűlne egybe a lelátókon, a stadionok körül még több ember érzi jól magát a fesztiválhangulatban, az Európa-bajnokság hatalmas buli – mindez ma elképzelhetetlen. Bakitól Dublinon át Budapesten lesznek a mérkőzések. Lennének, vagyis a terv szerint lesznek is – már a helyes megfogalmazás is probléma, hiszen csaknem három hónappal a torna előtt minden bizonytalanná vált. Sajnos az szinte bizonyosnak tűnik, hogy a június 12-ére, este kilenc órára kiírt Olaszország–Törökország nyitó mérkőzést az e pillanatban teljesen kihalt Rómában nem rendezik meg, mint ahogy a többi mérkőzést sem: vagyis aligha június 12-én. Akkor tehát mikor? Vasárnap jött a hír, a The Telegraph arról számolt be, hogy az elsőnek kigondolt 2021. nyári időpont helyett 2020 decembere lenne a megoldás – és ehhez kellene átszervezni az összes nemzeti bajnokságot.

Krízishelyzet van, de nem mellékes szempont, hogy több százezer jegyet már régen eladtak a meccsekre – lehet-e pótolni télen az Európa-bajnokságot? A stadionok már alkalmasak arra, hogy hidegebb időben meccset játsszanak a gyepszőnyegen, de egészen más lenne a hangulata a téli Eb-nek, mint a hagyományosnak. Apróság, de a futball ünnepét sokan a szabadtéri kivetők előtt élik át – azért egy decemberi este nem a legvonzóbb program kiülni a fűbe meccset nézni. Az UEFA kedden dönt, szinte biztosan felfüggeszt minden, jelenleg még zajló futballeseményt, és készül a vírus utáni időszakra. Míg az illetékesek a megoldásokat keresik, mi csak várunk, reménykedünk, bízunk az egészségünk megóvásában – sokkal többet most nem tehetünk.

Ha ennek az az ára, hogy karácsony előestéjén rendezzék Budapesten a portugál–francia csoportmeccset, ám legyen…

2020.09.10 14:12:22

Foci Eb 2020 BOROS MIKLÓS, PÓR KÁROLY

Az északiak két vereség, a románok egy iksz és egy meglepő győzelem után készülhetnek az Eb-selejtezőkre.

2020.09.09 11:13:50

Foci Eb 2020 PÓR KÁROLY

„A bolgár szurkolók elvárásai a tengerszint közelében vannak” – így készülnek a magyarok elleni Eb-selejtezőre.

2020.03.17 22:32:59

Foci Eb 2020 CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Budapestnek most nem kell lemondania a kiváltságról, csak várnia kicsit – és legyen ez a legnagyobb ár.

2020.03.15 21:35:29

Foci Eb 2020 SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Az Európa-bajnokság egy hatalmas buli.