Szlovák–magyar: súlyos sérülés! A Bundesliga-csatár nem játszik ellenünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.28. 09:59
null
Zrelákra hosszú ideig nem számíthatnak a Nürnbergnél és a válogatottban (Fotó: AFP)
A szlovák futballszövetség hivatalos honlapján adta hírül, hogy a német élvonalbeli Nürnberg szerdai edzésén megsérült Adam Zrelák. A legutóbbi két válogatott meccsen kezdőként szereplő csatár keresztszalag-szakadást szenvedett, csaknem féléves kihagyás vár rá, így biztosan nem játszhat a Magyarország elleni, március 21-i nagyszombati Eb-selejtezőn.

 

A futbalsfz.sk beszámolója szerint Adam Zrelák a bal térdében szenvedett keresztszalag-szakadást a Nürnberg szerdai edzésén, várhatóan négy-hat hónapos kihagyásra számíthat, emiatt a tavaszi Eb-selejtezőkön biztosan nem áll majd Pavel Hapal szövetségi kapitány rendelkezésére.

„Az egyik csapattársammal harcoltam a labdáért, amikor szakadást éreztem a térdemben, amit a vizsgálatok is megállapítottak. Pénteken Augsburgban meg is operálnak. Ha minden rendbe megy, talán négy hónap múlva elkezdhetek fokozatosan dolgozni és hat hónapon belül újra futballozhatok” – nyilatkozta a csatár, akinek korábban is volt már súlyos sérülése.

Számára azért is jött a lehető legrosszabbkor a sérülés, mert az új szövetségi kapitány az eddig két meccsén, az ukránok és a csehek ellen kezdőként számolt vele, előbbin gólt is szerzett.

Miután posztriválisa, Adam Nemec múlt héten lemondta a válogatottságot, Szlovákiában biztosra vették, hogy Magyarország ellen Zrelák kezd a márciusi Eb-selejtezőn. Így viszont kérdés, ki kerül majd a helyére, de nem csak a támadósorban lehetnek problémái a szlovákoknak. Nemeccel együtt ugyanis a középhátvéd Martin Skrtel és a szintén védő Tomás Hubocan is lemondta a válogatottságot, míg Petar Pekarík, aki az első számú jobbhátvéd lehetne, alig játszik Dárdai Pálnál a Herthában, ráadásul ő is sérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben.

A 24 éves Zrelák amúgy az eddigi négy válogatott fellépésén két gólt szerzett, a Bundesliga jelenlegi idényében pedig 14 meccsen lépett pályára (általában kezdőként), és ugyancsak kétszer volt eredményes a Nürnbergben.

EB 2020, SELEJTEZŐ, MENETREND

E-CSOPORT
Horvátország
Wales
Szlovákia
MAGYARORSZÁG
Azerbajdzsán

Március 21., csütörtök
20.45: Horvátország–Azerbajdzsán
20.45: Szlovákia–Magyarország
Március 24., vasárnap
15.00: Wales–Szlovákia
18.00: Magyarország–Horvátország
Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik