Norvégia: a szövetségi kapitány 2022-ig hosszabbított

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.06. 11:10
Meghosszabbította a szerződését Lars Lagerbäck, a norvég labdarúgó-válogatott svéd szövetségi kapitánya, aki azt a feladatot kapta, hogy vezesse ki a csapatot a 2022-es katari világbajnokságra.

A 71 éves szakember pénteken jelentette be, hogy segítőjével, Per Joar Hansennel együtt úgy döntöttek, maradnak a norvég nemzeti együttesnél. Most aláírt szerződésük a 2022-es vb selejtezősorozatának végéig szól, de meghosszabbodik, ha a norvég válogatott kijut a katari tornára.

„Egy ilyen pozitív munkaadónak, egy ilyen játékoskeretnek és egy ilyen csapatnak nehéz lett volna nemet mondani” – mondta Lagerbäck, aki 2017 óta dolgozik Norvégiában. Azt megelőzően az izlandi együttes szövetségi kapitánya volt, kivezetve az északi válogatottat a 2016-os Európa-bajnokságra.

Lagerbäck irányításával a norvégoknak nem sikerült egyenes ágon kijutniuk a jövő évi Eb-re, de a márciusi pótselejtezők során még kivívhatják az indulási jogot.

A norvég válogatott Lagerbäck vezetése alatt a 81.-ről a 44. helyre jött fel a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik