Eb 2020: több szövetség a torna elhalasztását kérte – sajtóhír

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.03.10. 17:36
null
Lesz vagy nem lesz? Elhalasztják a 2020-as Európa-bajnokságot? (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) cáfolta a nyári Európa-bajnokság elhalasztásával kapcsolatos sajtóhíreket. Ugyanakkor a Tuttosport információi szerint több európai szakszövetség is azzal a kéréssel fordult az UEFA-hoz, hogy legalább egy évvel tolja el az Eb megrendezését a koronavírus terjedése miatt.

 

„A 2020-as Eb június 12-én elkezdődik Rómában” – áll a szervezet keddi reakciójában, amelyet a dpa német hírügynökség kérdésére tett közzé. Az UEFA hangsúlyozza: figyelemmel követi a koronavírus-járvány terjedését, szorosan együttműködik a helyi és a nemzetközi hatóságokkal.

„A tervezett menetrendet nem kell módosítani” – teszi hozzá a közleményben.

Az UEFA azután juttatta el állásfoglalását a hírügynökségnek, hogy több sajtóorgánum arról számolt be: a nyári kontinensviadalt nem tudják a tervek szerint megrendezni, elképzelhető, hogy 2021-re halasztják el.

A Tuttosport olasz sportnapilap ugyanakkor úgy értesült, hogy több európai szakszövetség is arra kérte az UEFA-t, hogy legalább egy évvel később rendezzék meg az Eb-t a koronavírus terjedése miatt. A Tuttosport szerint az európai szövetség fontolóra vette a javaslatot – az olasz lap azután tette közzé hírét, hogy az UEFA közleményben jelezte, nem halasztja el a tornát.

Az idei Európa-bajnokságra június 12. és július 12. között kerül sor 12 városban, köztük Budapesten.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket IDE KATTINTVA olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik