Eb 2020: Löw lemond három világbajnok Bayern-sztárról!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.05. 15:58
null
Vajon lesz még válogatott a százados Thomas Müller? (Fotó: AFP)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem számít Thomas Müllerre, Mats Hummelsre és Jérome Boatengre sem a nationalelf soron következő két mérkőzésén.

Joachim Löw kedden Oliver Bierhoff menedzserrel és Marcus Sorg másodedzővel Münchenbe utazott, hogy személyesen közölje döntését a három játékossal.

A szóban forgó három világbajnok futballistát a Bayern Münchenben mutatott teljesítményük miatt is többen kritizálták az utóbbi hónapokban. Boateng (30) nem számít alapembernek Niko Kovac csapatában és a nyáron szinte biztosan távozik, a gárda eddigi 24 Bundesliga-meccséből csak 14-en szerepelt Hummels (30) is, Müllernek (29) pedig csupán öt gólja van a bajnokságban, ebből kettőt az első két fordulóban szerzett.

Boateng a válogatott tavaly novemberi mérkőzésein sem volt már a keret tagja, akkor viszont még pályára lépett Hummels és Müller is. Utóbbinak a hollandok elleni Nemzetek Ligája-meccs volt a 100. válogatott fellépése.

Löwöt rengetegen kritizálták a 2018-as világbajnokság után, végül ő maradt a kapitány. A tornán a címvédő németek a csoportkörben búcsúztak, utána pedig drasztikus lépéseket ígért a szakember.

A nemzeti csapatban több, húszas évei elején járó tehetség is bemutatkozott már, ők lehetnek a jövő, az építkezés pedig most kezdődhet.

A hírről először a Bild számolt be, később a német szövetség hivatalos közleményt adott ki a honlapján: „2019 az újrakezdés éve a német válogatottnál” – fogalmazott Löw, aki hozzátette, fontos volt számára, hogy személyesen közölje döntését az érintettekkel, továbbá köszönetet mondott a sikeres, rendkívüli és páratlan közös évekért.

A kommünikéből úgy tűnik, egyáltalán nem kizárt, hogy többet nem (vagy csak egy búcsúmeccs erejéig) lesz válogatott a három játékos.

A németek március 20-án Szerbia ellen lépnek pályára felkészülési mérkőzésen, majd négy nappal később Hollandiába utaznak Európa-bajnoki selejtezőt játszani.

A 2020-AS EB-SELEJTEZŐK CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT
B-CSOPORTC-CSOPORT
D-CSOPORT
E-CSOPORT
AngliaPortugália
Hollandia
SvájcHorvátország
CsehországUkrajnaNémetország
Dánia
Wales
Bulgária
Szerbia
Észak-Írország
ÍrországSzlovákia
MontenegróLitvánia
ÉsztországGrúzia
MAGYARORSZÁG
KoszovóLuxemburg
Fehéroroszország
Gibraltár
Azerbajdzsán
F-CSOPORTG-CSOPORTH-CSOPORTI-CSOPORT
J-CSOPORT
Spanyolország
Lengyelország
FranciaországBelgium
Olaszország
SvédországAusztriaIzlandOroszországBosznia-Hercegovina
Norvégia
IzraelTörökország
Skócia
Finnország
RomániaSzlovénia
AlbániaCiprusGörögország
FeröerMacedóniaMoldovaKazahsztán
Örményország
Málta
LettországAndorraSan Marino
Liechtenstein

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik