Eb 2020: közel tízszeres a túljelentkezés a német-francia rangadóra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.14. 14:32
null
A magyarországi mérkőzésekre 420 ezren szerettek volna jegyet vásárolni (Fotó: Török Attila)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) akár 710 ezer jegyet is el tudna adni a nyári Európa-bajnokság Németország–Franciaország csoportrangadójára, ennyi igénylés érkezett ugyanis a meccsre, amelyet a mintegy tizedennyi néző befogadására alkalmas müncheni stadionban rendeznek.

 

Az UEFA pénteki közlése szerint csak a július 12-i, londoni döntő iránt érdeklődtek ennél többen, 714 ezren.

A német–francia csatát június 16-án rendezik a bajor fővárosban, München mellett Budapesten, a Puskás Arénában bonyolítják le az F-csoport mérkőzéseit. A négyesnek még a címvédő portugálok a tagjai, s ide kerül a magyar válogatott is, amennyiben sikerrel veszi a pótselejtezőt.

Az egész Eb-re – amelyre 12 ország arénáiban kerül sor – összesen több mint 28 millió jegyigénylés érkezett, ez rekord a torna történetében. A kontinensbajnokságra 2.5 millió belépő áll rendelkezésre.

A magyarországi mérkőzésekre 420 ezren szerettek volna jegyet vásárolni – írja az mlsz.hu. Az elkelt belépők 64 százalékát a rendező országokban vették meg, így Magyarországon is sok szurkoló jutott jegyhez. A Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak a csapatok, a világbajnok francia és az Európa-bajnok portugál csapat biztosan itt csap össze – erre a találkozóra az elkelt jegyek 40 százalékát vásárolták meg Magyarországról; 20.5 százalékát francia, míg csaknem 10 százalékát portugál drukkerek vették meg.

A legtöbb magyar szurkoló a pótselejtezőből továbbjutó csapat és a portugálok meccsén lesz: az erre a mérkőzésre elkelt jegyek 57.1 százaléka magyar szurkolókhoz került. A csoport még nem ismert csapata és Franciaország közti találkozóra a belépők 46.3 százaléka, a nyolcaddöntőre 50.5 százaléka jutott hazai szurkolókhoz. Ez utóbbira Angliából érkezett még igény: a belépők 7.3 százaléka került angolokhoz.

Az MLSZ honlapján olvasható összegzésből kiderül, hogy azon szurkolók, akiknek csapata csak a most következő rájátszásból jut ki – két márciusi győzelem esetén tehát a magyar drukkerek is –, áprilisban igényelhetnek majd még a fennmaradt jegyekből. Ezeket „érkezési sorrendben” adja majd el az UEFA, nem pedig sorsolás alapján, ahogy az előző szakaszokban történt.

A felszabaduló jegyek cseréjére, eladására, vásárlására február végétől, kizárólag az UEFA felületén lesz lehetőség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik