Eb 2020: balhé Prágában, angol szurkolókat tartóztattak le – videó

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.10.11. 20:41
null
Legalább egy ember megsérült Prágában, többeket letartóztattak (Fotó: Daily Star)
Komoly balhé alakult ki Prágában a rendőrök és az angol futballszurkolók között a Csehország–Anglia Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt.

Az angol rendőrök október hatodikán arra kérték az UEFA-t, hogy halasszák el a péntek esti mérkőzést, mivel a pénteki nap a rengeteg részeg angol szurkoló miatt – akik nem tudnak megfelelően viselkedni – komoly biztonsági kockázatot jelent. A szövetség nem halasztott, viszont megnyugtatta a közvéleményt, hogy kiemelt figyelmet fordít a rend megőrzésére.

A beszámolók szerint nagyjából hatezer vendégdrukker utazott el a cseh fővárosba, sokan annak ellenére, hogy nem is tudnak bejutni a meccsre. Prága kedvelt úti cél a bulizni vágyó angol turisták körében, mivel rengeteg éjszakai klub van, és a brit árakhoz képest olcsó a sör.

Az első zavargások valamikor 19 óra körül kezdődtek, amire a rendőrök kábító gránátot is bevetettek; legalább egy ember megsérült, és 31 személyt – amelyből 14 külföldi állampolgár – őrizetbe vettek. A Daily Star szerint az egész balhét részeg angolok kezdték, akik üvegeket dobáltak a szolgálatukat teljesítő egyenruhások felé. Azok a drukkerek, akik nem jutottak be a találkozóra, az óváros egy kisebb terén gyűltek össze, rigmusokat kántálnak és isznak.

Leek TV on Twitter

Oh my days, what on earth is happening in Prague before the England football match tonight... https://t.co/O6gp9jZVjC


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik