Webber törött vállal versenyzett az idény hajrájában

Vágólapra másolva!
2010.12.06. 12:51
null
Mark Webber sérüléséről nem tudott a csapata, így Dietrich Mateschitz sem (Fotó: Action Images)
Mark Webber törött vállal versenyezte végig az idény utolsó négy Formula–1-es futamát. Ezt a Red Bull ausztrál pilótája árulta el új könyvében, amelyet hétfőn adtak ki Ausztráliában. A versenyző 2008 novemberében hegyikerékpárjával ütközött egy autóval, a lábát és a vállát is eltörte. Azóta először a Japán GP előtt ült kerékpárra, megint elesett, megint eltörte a vállát.

Mark Webber a Szingapúri Nagydíj után hazautazott Ausztráliába, ahol egyik barátjával kerékpározni ment – először azóta, hogy 2008-ban súlyos balesetet szenvedett. Két éve a lábát törte, de gyors gyógyulása után a februári teszteléseken már részt vehetett, ám nem árulta el csapatának, hogy a vállát is eltörte – ami sokkal jobban zavarta az autóvezetésben (a kormányozásban), mint a lábsérülése.

Tavaly és idén sem fogta a sérülésére esetleges gyengébb szereplését, már csak azért sem, mert egyre jobb formába lendült, a Szingapúri Nagydíj után 11 ponttal vezetett a világbajnokságban Fernando Alonso, 20-szal Lewis Hamilton és 21-gyel Sebastian Vettel előtt.

Csakhogy rosszul sült el a kerékpározás, barátja elesett Webber előtt, a versenyző nem tudta kikerülni, átesett rajta, és eltört a vállában egy csontot. Kívülről nem volt nyoma a sérülésnek, és nem is lehetett megműteni. Az orvosok szerint magától gyógyult a sérülés, igaz, lassan és fájdalmasan.

Webber csak a személyi edzőjét, Roger Clearyt és Gary Hartsteint, a Formula–1 főorvosát tájékoztatta balesetéről, a csapatának ezúttal sem szólt.

A versenyző nem fogta a balesetére, hogy ezután végig lassabb volt Sebastian Vettelnél, és végül elbukta a világbajnoki címet, de az mindenképpen érdekes lehet, miképpen reagál most a hírre a Red Bull vezetősége, amelyet Webber többször is bírált, mert úgy vélte, a vezetőség Vettel felé húz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik