Webber szerződést hosszabbított a Red Bull-lal

Vágólapra másolva!
2010.06.07. 12:14
null
Webber a következő szezonban is Red Bull-pilótaként szerepel majd a rajtrácson (Fotó: Action Images – archív)
A Red Bull egy évvel meghosszabbította ausztrál pilótája, Mark Webber szezon végén lejáró szerződését. Az osztrák istálló így a 2011-es Formula–1-es világbajnokságnak is a Sebastian Vettel, Mark Webber pilótakettőssel vág neki.

„Könnyű döntést hoztam, amikor elhatároztam, hogy a Red Bullnál maradok" – nyilatkozta a világbajnoki pontversenyben élen álló Webber.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

„Mark fontos tagja a csapatnak, és élete formájában versenyez mostanában. A csapat nagyon boldog, hogy sorozatban a harmadik évnek vághatunk neki ugyanazzal a pilótapárossal" – kommentálta a szerződéshosszabbítást Christian Horner csapatfőnök.

Webber – akit korábban a Ferrarival is hírbe hoztak – maradása fontos lehet az egész versenyzőpiac alakulása szempontjából is, ugyanis sokan úgy gondolták, ha az ausztrál távozik a Red Bulltól, akkor a helyére érkezhet a 2007-es világbajnok, a jelenleg a rali-világbajnokságban szereplő Kimi Räikkönen.

A szerződéshosszabbítás ismeretében valószínű, hogy az F1 legnagyobb nevű pilótái a következő szezonban is ugyanabban az istállóban szerepelnek majd, mint az idén. Csupán Felipe Massa és Robert Kubica sorsa kérdéses még, de valószínű, hogy a brazil a Ferrari, a lengyel pedig a Renault versenyzője marad.

Ez azt jelenheti, hogy Räikkönen számára nem lesz hely egyik élcsapatban sem, márpedig a finn korábban kijelentette, hogy csak győzelemre esélyes autóban kíván versenyezni a száguldó cirkuszban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik