Vettel elismerte, Newey miatt hosszabbított a Red Bull-lal

Vágólapra másolva!
2011.04.27. 16:34
null
Sebastian Vettel (jobbra) rengeteget köszönhet Adrian Neweynak (Fotó: Action Images)
Címkék
Sebastian Vettel az olasz Autosprint magazinnak adott interjújában megerősítette a Formula–1-es szakírók többségének ama gyanúját, hogy elsősorban amiatt ment bele szerződésének 2014-ig történő meghosszabbításába, hogy nem sokkal korábban Adrian Newey, a csapat technikai igazgatója is hosszabbított – 2014-ig.

 

A címvédő Sebastian Vettel az idény előtt 2014-ig meghosszabbította szerződését a Red Bull-lal, s szakmai berkekben elterjedt a hír, hogy a német új megállapodását megelőzően Adrian Newey technikai igazgató is éppen 2014-ig kötelezte el magát az osztrák licenccel induló istállóhoz.

Az összefüggést a szakemberek többsége azonnal észrevette, és az olasz Autosprint újságírója rá is kérdezett Vettelnél, mekkora szerepe volt Newey maradásának a szerződéshosszabbításban. A német nem kertelt, elárulta: a megállapodás aláírásakor a legfontosabb feltétel az volt számára, hogy a csapat magja, köztük a zseniális tervezőmérnök Newey mindenképp az istállónál maradjon.

„Adrian az egyik legfontosabb ember a csapatban, de másoktól is megkérdeztem, mennyi időre szól még a szerződésük, elégedettek-e, és így tovább. Meg akartam hosszabbítani a szerződésem, de nem úgy, hogy a gárda közben kicserélődik” – mondta Vettel az Autosprintnek.

Vettel 2008-ban aratta első futamgyőzelmét, s bár akkor még a Toro Rossónál versenyzett, autóját Newey tervezte, a két csapat ugyanis akkoriban ugyanazt a kasztnit használta, csak éppen amíg a Red Bullt Renault-motor hajtotta, a Toro Rossót Ferrari. Vettel aztán a Red Bull-istállónál az elmúlt három évben további 11 győzelmet aratott – eddig.

A német tisztázta azokat a pletykákat is, amelyek rendre összeboronálják őt a Ferrarival, és leszögezte, az olasz istálló csak a hosszú távú terveiben szerepel.

„Ha úgy tűnik, hogy gyakran beszélek a Ferrariról, csak azért lehet, mert gyakran kérdeznek róla. Sokszor elmondtam már, a csapatot tényleg körüllengi valami különleges mítosz, egyébként pedig egyszerűen válaszolok a feltett kérdésekre – szögezte le Vettel. – A Ferrari legenda, ezért megtiszteltetés lenne számomra, ha egy nap az én nevem is a versenyzői között szerepelne.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik