Vettel hazánkba látogat, Budapest belvárosában bemutatózik

Vágólapra másolva!
2011.05.18. 08:30
null
Sebastian Vettel ismét feltűnik majd a budapesti utakon (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Magyar Nagydíj előtt másfél hónappal, június 19-én nálunk száguld a világbajnok. Sebastian Vettel ezúttal nem a világ leggyorsabb F1-es pilótáival méri össze a gyorsaságát, hanem Budapesten, a belváros szívében a Red Bull-istálló egyik versenygépével népszerűsíti a sorozatot, a Hungaroringet és az országot – műrepülő show-val és légi bemutatóval kísérve.

 

Úgy kezdődött, hogy Balogh Gábor, a miniszterelnök sporttanácsadója szerette volna valamilyen formában visszahozni Magyarországra a Red Bull Air Race-t és a légi parádét, amely kísérte.

A tárgyalások már szeptemberben elkezdődtek, s mostanra vált biztossá, hogy újra láthatjuk a Duna fölött többek között Besenyei Péter műrepülő-világbajnokot vagy éppen Hannes Archot, az Air Race korábbi győztesét – igaz, nem az eddig megszokott keretek között, viszont a lenyűgöző Red Bull légiflotta kíséretében.

„Az volt a terv, hogy minél több rangos sporteseményt rendezzünk – mondta Balogh Gábor. – A sportszakmai szempontok mellett pedig – amelyek számomra a legfontosabbak – van turisztikai vetülete is a júniusi eseménynek, hiszen egy ilyen rendezvényre nagyon sokan kíváncsiak. Ráadásul a belváros szívében, a történelmi épületek előtt zajlik majd a show. Az eseményt a Hungaroring Sport Zrt. szervezi, s Gyulay Zsolt vetette fel az ötletet, mi lenne, ha nemcsak légi parádé, hanem autós bemutató is lenne, így került egy kalap alá repülő és versenyautó, amely így együtt már igen nagy médiaértéket képvisel. Nem beszélve arról, hogy ha az aktuális Formula–1-es világbajnok tart bemutatót nálunk a Magyar Nagydíj előtt, az hatalmas sportszakmai siker is.”

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik