„Vettel a koraérettség fenoménja” - sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2011.10.10. 15:45
null
A nemzetközi sajtó szerint Vettel bizonyította, nemcsak gyors, rutinos is (Fotó: Action Images)
A nemzetközi sajtó elsősorban Sebastian Vettelnek, a Red Bull német pilótájának címvédéséről, illetve a Formula–1 legfiatalabb kétszeres világbajnokának egész évben nyújtott teljesítményéről írt a vasárnapi Japán Nagydíj másnapján.

 

NÉMETORSZÁG

Bild: „Ismét megcsinálta! Megvan a második világbajnoki cím! Sebastian Vettel a Formula–1 legfiatalabb kétszeres vb-győztese!”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Vettel a világbajnok. A főnök. A Formula–1 bajnoka úgy építette fel saját világát, ahogyan arra a sikerhez szüksége volt. Még csak 24 éves, de már jó ideje a boxutca megbecsült és mindenki által tisztelt személyisége.”

Hamburger Abendblatt: „Az osztályelső megkoronázása.”

Stuttgarter Zeitung: „Sebastian Vettel ismét történelmet írt.”

Süddeutsche Zeitung: „Ismét világbajnok. Sebastian Vettel négy futammal a vége előtt már megnyerte a 2011-es vb-címet.”

Die Welt: „Ez volt a második csapás.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport: „Bravo! Vettel második világbajnoki címe Schumi módra. Vettel 24 évesen mítosszá vált a Formula–1-ben. A riválisok is a bajnokot ünneplik. Hamilton csak bosszúságot okoz. Tönkretette Massa versenyét, de egyszer sem büntették meg. Botrány!”

Corriere della Sera: „Vettel után Vettel, tökéletes év a Red Bull számára. A versenyautója egy rakéta, amelyet Vettel tökéletesen irányított a mennybe. Vettel ebben az idényben szinte hibátlanul teljesített, és csak morzsákat hagyott ellenfeleinek.”

Corriere dello Sport: „Vettel Schumacher eredményeit is túlszárnyalhatja. Az izgalmas Japán GP a nagy Vettel-fesztivállal zárult.”

SPANYOLORSZÁG

Sport: „A német teljesen megérdemelten lett ismét világbajnok. Vettel és csapata ebben a szezonban majdnem tökéletes teljesítményt nyújtott.”

El Mundo: „A vasárnap sorozatban második világbajnoki címét nyerő német úgy vonult be a Formula–1 történetébe, mint egy villámcsapás.”

El País: „Bebizonyította, hogy mennyire jó pilótává nőtte ki magát. Ő a jelenlegi Formula–1 rekordere és uralkodója.”

NAGY-BRITANNIA

The Guardian: „Vettel semmitől sem veszélyeztetett győzelme megmutatta, hogy a kiegyensúlyozott teljesítmény is lehet lebilincselő.”

The Independent: „Jenson Button egy pillanatra sem hagyott kétséget afelől, mennyire szeretné megnyerni a Japán Nagydíjat. Vasárnap valóra vált az álma. Végig uralta a versenyt, amelyen bátran, de teljesen hiábavalóan küzdött azért, hogy megakadályozza Sebastian Vettel sorozatban második világbajnoki címét.”

Daily Telegraph: „Vettel akár tíz évig is uralkodhat. Ha a továbbiakban is úgy versenyez, ahogyan eddig, senki sem fogja megállítani. Sőt példaképe és honfitársa, Michael Schumacher korábban elérhetetlennek tűnő rekordjait, a 91 futamgyőzelmet és a hét vb-címet is megpróbálhatja megdönteni.”

The Times: „A világbajnoki cím megvédésével Vettel a legnagyobbak közé került.”

FRANCIAORSZÁG

Libération: „Vettel esetében feltűnő az érettsége, a technikai felkészültsége, a rátermettsége és a versenyeken mutatott okos vezetése. Egyszerűen kifogástalan pilóta.”

Le Parisien: „Vettel a koraérettség fenoménja. Olyan stílusban nyerte meg a világbajnoki címet négy futammal a zárás előtt, amelyet korábban csak a legtapasztaltabb pilótáktól láttunk. Ilyesmi Michael Schumacher óta senkinek sem sikerült a Formula–1-ben.”

Le Figaro: „Amikor Michael Schumacher annyi idős volt, mint most Vettel, a hétből még egyik vb-címét sem nyerte meg. »Baby Schumi« már álmodhat arról, hogy a Formula–1-es történelem legnagyobb versenyzője legyen.”

AUSZTRIA

Der Standard: „Sebastian Vettel és az a bizonyos »fantasztikus év«.”

Die Presse: „Sebastian Vettel szerencsére sosem lehet Michael Schumacherhez hasonló. Bernie Ecclestone, a Formula–1 mindenható ura úgysem engedi, hogy valaki ismét hétszeres világbajnok legyen. Lehet, hogy Vettel és a Red Bull jövőre is jobb lesz a többieknél, de akkor már az újabb szabályváltoztatások kora jön el. Legrosszabb esetben Vettel egy riksával áll majd rajthoz.”

Krone: „Button Vettel módra nyert Szuzukában.”

SVÁJC

Blick: „Világbajnoki buli könnyek nélkül. Sebastian Vettel második vb-címének örülhetett Japánban, de szerette volna ezt megünnepelni pályafutása 20. futamgyőzelmével. Erről 2.066 másodperccel maradt le, a győztes Jenson Buttont (McLaren), valamint a Ferrari száguldó életbiztosítását, Fernando Alonsót kellett volna megelőznie.”

Neue Zürcher Zeitung: „Sebastian Vettel újra Formula–1-es világbajnok – most már egyértelmű, hogy nemcsak gyors, rutinos is. Higgadtan érte el legfontosabb célját jóval a szezon vége előtt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik