„Unalmas az F1? Dehogy!” - nemzetközi sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2014.04.07. 14:46
null
A két Mercedes fölénye Hamilton és Rosberg nagy csatája miatt nem feltétlenül nyomasztó (Fotó: Reuters)
A Formula–1-ről egy hete sötét képet festő világsajtó szerint minden rendben van az autós sorozattal a Bahreini Nagydíj után. Lewis Hamilton és Nico Rosberg csatája lelkesedéssel töltötte el a szakírókat, de Németországban Sebastian Vettel, Spanyolországban Fernando Alonso, Olaszországban pedig a Ferrari miatt aggódnak.

 

NÉMETORSZÁG
Die Welt:
Ez ellen a Mercedes ellen Vettel és Alonso is esélytelen, csak a másik Mercedes verheti meg. Rosberg és Hamilton elhallgattatta az F1 kritikusait.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: 308 kilométer után egy másodperc volt a különbség. A Mercedes egymás után a második kettős győzelmét aratta, az F1 csattanós választ adott a kritikusoknak. Vettel megint erőtlen volt.
Bild: Csillagok háborúja. Hamilton és Rosberg sivatagi csatája gokartos napjaikat idézte. Vettel továbbra sem tudta megzabolázni Susie-t.

NAGY-BRITANNIA
Daily Mail:
Unalmas az F1? Dehogy! A zseniális Hamilton karrierje legjobb versenyén visszaverte Rosberget az évszázad legjobb futamán.
Daily Mirror: Hamilton nagyon izgalmas futamot nyert meg Bahreinben, és nyolc nap alatt elért második sikerével 11 pontra csökkentette hátrányát.
Telegraph: Hamilton ellenállt Rosberg nyomásának, elképesztő csatát hoz még ez a szezon kettejük között.

OLASZORSZÁG
Gazzetta dello Sport:
Micsoda show! De a Ferrari nélkül. Hamilton legyőzte Rosberget egy hosszas csatában. A küzdelmük elfeledtette az első két futam unalmasságát.
Corriere dello Sport: Sötét éjszaka a Ferrari számára. Az izgalmat és a látványt a Mercedes szolgáltatta.
Tuttosport: A „vörösök" még mindig a vert mezőnyben.
La Repubblica: Nagy fölényben a Mercedes, rémálom a Ferrari számára. Sorozatban harmadszor diadalmaskodott a német istálló, a „vörösök" pedig katasztrofális versenyt futottak.
La Stampa: Lewis és Nico, micsoda buli. A világbajnoki cím családi ügy lett. Hamilton és Rosberg befejezte a barátságot, s hivatalosan is ellenfelekké vált.

SPANYOLORSZÁG

10. BAHREINI NAGYDÍJ, SZAHÍR

Cikkeink és az összes eredménylista a hétvégi GP-ről.

El País: A Mercedes Red Bullnak öltözött. Hamilton és Rosberg sorozatban másodszor aratott kettős győzelmet.
El Mundo: Úgy tűnik, a Formula–1 szereti a káoszt. Rendre megváltoztatják a szabályokat, hogy mindenki a nulláról kezdhesse újra. Ezúttal a Mercedes épített olyan autót, ami a leggyorsabb a jelenlegi előírások mellett. A többi csapatnál csak panaszkodnak.
El Periódico: Hamilton és Rosberg elszórakoztatta magát Bahreinben. A Mercedes pilótái újfent bebizonyították, hogy ők uralkodnak a Formula–1-ben.
Marca: Az F1-ben terjeszkedni kezdett az unalom, ennek ellenére a bahreini futam nagyszerű látványosságot kínált.
As: A Mercedes fölénye már-már bántó a többi csapat számára. Ezzel együtt élmény volt látni, ahogyan Hamilton és Rosberg megharcolt a győzelemért.

AUSZTRIA
Kurier:
Kemény csata és szívből jövő öröm. Az ezüstszínű látványosság a 19. körben csúcsosodott ki, amikor a Mercedes-pilóták úgy harcoltak egymással, ahogy csapaton belül még soha.
KronenZeitung: A Formula–1 jobb belátásra bírta a kritikusokat Bahreinben. Nem beszéltünk a motorok hangjáról és az üzemanyag-áramlásról, volt viszont helyette számtalan látványos támadás és előzés, egy őrületes baleset, valamint a mezőnyből kimagasló Mercedes-istálló.
Österreich: Így képes igazán szórakoztatni a Formula–1.

Az idei F1 kritikusai elhallgattak
Az idei F1 kritikusai elhallgattak

FRANCIAORSZÁG
L'Équipe:
Hamilton, a hódító. Egy nagyszerű verseny és számos párharc után Hamilton egy másodperces előnnyel győzött csapattársa, Rosberg előtt.
Libération: A csillagemblémás márkának harsány volt a fénye a bahreini éjszakában. Újabb kettős Mercedes-siker.
Le Parisien: Hamilton és Rosberg elnyomta a konkurenciát. A brit és a német pilóta „ezüstnyilai" verhetetlenek, s a szezon harmadik versenyén is diadalmaskodtak.

SVÁJC
Blick:
Rendkívüli események a bahreini éjszakában. Hamilton látványos ütközetben győzte le Rosberget – micsoda show!

BAHREIN
Gulf Daily News:
A történelmi éjszakai futam volt a vasárnap az egyik győztese. Hamilton az egész versenyen át tartó csatát nyert meg Rosberggel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik