„Schumi nem a paddockba tévedő turista"

Vágólapra másolva!
2010.04.21. 19:20
null
A látszat csal: Michael Schumacher továbbra sem szorul idegenvezetésre a pályákon (Fotó: Action Images)
Bernie Ecclestone, a Formula–1 első embere mindenkit óva int attól, hogy az idény eddigi eseményei alapján leírja Michael Schumachert, aki három év kihagyás után az idén tért vissza a gyorsasági autós-világbajnokságba. Ecclestone és Norbert Haug Mercedes-sportigazgató szerint a hétszeres világbajnoknak időre van szüksége, hogy visszaszokjon az autós cirkuszba.

Michael Schumacher (Mercedes) négy futam után 10 ponttal mindössze a tizedik helyen áll a Formula–1-es pilóták világbajnoki pontversenyében, miközben fiatal csapattársa, Nico Rosberg 50 ponttal a második. A tabella – és az eddigi futamok – alapján egyre több kritika éri a németek hétszeres világbajnokát, ám az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone mértéktartásra int:

„Bárki kritizálja Michaelt, hibát követ el. Hagyjanak neki időt arra, hogy megszokja az új autóját, az új gumikat. Ha úgy vesszük, ő most afféle új fiú, akinek alkalmazkodnia kell a körülményekhez. Figyelem, nem a paddockba betévedő turistáról beszélünk, hanem egy olyan sportemberről, aki azért van itt, hogy győzzön, és győzni is fog."

Ecclestone biztos benne: Schumacher sohasem tért volna vissza, ha nem lenne meggyőződve versenyképességéről. Ugyanezen a véleményen van Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója is:

„Michaelt ismerve, ő lenne az első, aki beismerné, ha ez már nem az ő világa lenne. De egyelőre szó sincs ilyesmiről. Ezekben a hetekben méri fel, mi változott és mennyit a távolléte alatt. S eközben a lelkesedése az egész csapatot inspirálja, együttműködése lenyűgöző."

A szezonban eddig a hatodik helynél feljebb nem jutó Schumi öccse, Ralf is véleményt formált: szerinte testvére tisztában volt azzal, hogy nem folytathatja ott, ahol három éve abbahagyta – még ha a közvélemény törvényszerűen ilyesmit várt is:

„Nyilván Michael is kisebb pontkülönbségben reménykedett, és szerintem hamarosan jönnek is a jobb eredmények. Már csak azért is, mert Melbourne-ben és Malajziában is balszerencséje volt, és mert az idők alapján tényleg nem olyan nagy a lemaradása, mint amennyit a pontszámok sugallnak."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik