Räikkönen: jégkocka a sivatagban - sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2012.11.05. 14:13
null
Kimi Räikkönen egyesek szerint az év versenyét nyerte meg Abu-Dzabiban (Fotó: Reuters)
Címkék
A nemzetközi sajtó elsősorban a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája nagyszerű teljesítményét emelte ki a vasárnapi Formula–1-es Abu-dzabi Nagydíj másnapján.

 

NÉMETORSZÁG

SZAVAZÁS

Behúzza-e a vb-címet Sebastian Vettel az Amerikai Nagydíjon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Bild: A Vettel-csoda. A vb-címvédő a Formula–1 történetének egyik legnagyobb felzárkózását bemutatva, a 24. helyről rajtolva végül harmadik lett.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Vettel leérettségizett. A verseny előtt még saját csapata sem nagyon hitt a sikerben. Vettel azonban a boxutcából rajtolva a harmadik helyen ért célba Räikkönen és Alonso mögött. A világbajnoki cím elérhető.

Süddeutsche Zeitung: Vettel barátja a biztonsági autó. Balesetek, kiesések és be nem tervezett boxkiállások: Räikkönen nyerte a szenzációs Abu-dzabi Nagydíjat, Vettel pedig az utolsó helyről rajtolva harmadikként ért célba Alonso mögött. Vettel ezzel továbbra is vezet az összetettben.

NAGY-BRITANNIA

The Sun: Vettel élete futamát teljesítette Abu-Dzabiban. A kétszeres világbajnok két alkalommal is felzárkózott a sereghajtó pozícióból, s végül harmadik lett. És ami a legérdekesebb: a pontversenyben vezető német ezt előre megjósolta.

The Independent: A „Jégember” a sivatagban is higgadt maradt. Räikkönen nyert Abu-Dzabiban, miközben a pontversenyben vezető Vettel a boxból indulva odaért a dobogóra.

The Daily Telegraph: Drámai, lélegzetelállító verseny volt.

The Daily Mirror: Vettel és a győztes Räikkönen sivatagi vihart kavart.

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport: Erődemonstráció Vettel és Alonso között a sivatagban. A német fantasztikus felzárkózást mutatott be, Alonso viszont így is hozott rajta három pontot. Egy összecsapás lélegzetvételnyi szünet nélkül: a következő forduló Austinban lesz.

Corriere dello Sport: Alonso show-ja semmit sem ért. Vettel a harmadik helyig jött fel. Ez a német pilóta rekordgyanús.

Tuttosport: Alonso a dobogós helyezéssel életben tartotta a reményt. Vettel nagyszerű volt, ám teljesítményéhez szerencse is kellett.

SPANYOLORSZÁG

El Mundo: Vettel a lehető legtöbbet hozta ki az Abu-dzabi Nagydíjból. A német már a következő versenyen megnyerheti harmadik világbajnoki címét.

El Periódico: Egy ugrás leghátulról a dobogóra: Vettel nagyszerű felzárkózással gyötörte a nem kevésbé fantasztikusan teljesítő Alonsót.

Marca: Két csúcspilóta a legjobb formában: Alonso remek versenyen három ponttal csökkentette hátrányát Vettellel szemben.

As: Az idei Abu-dzabi Nagydíj biztosan bevonul a Formula–1 történelemkönyvébe. A világbajnoki címért folytatott harc izgalmas maradt.

Lotus: Fontos, hogy békén hagyjuk Räikkönent
Lotus: Fontos, hogy békén hagyjuk Räikkönent

FRANCIAORSZÁG

Le Figaro: A lótuszvirág Kimi Räikkönen visszatér a jövőbe.

Le Parisien: Vettel őrült felzárkózásával csökkentette a veszteséget.

L'Équipe: Räikkönen – jégkocka a sivatagban.

AUSZTRIA

Kurier: Räikkönen győzelmével zárult az év versenye. Ennek ellenére Vettel megmutatta, miért ő a favorit a világbajnoki cím megszerzésére – fantasztikus versenyzéssel a 24. helyről rajtolva a harmadik pozícióban ért célba.

Die Presse: A dobogón álló három pilóta közül csak egynek volt oka a nevetésre az Abu-dzabi Nagydíjon. A kétszeres vb-győztes Vettel nagyszerű versenyen az utolsó helyről a harmadikra jött fel, s összetettben 10 ponttal még mindig megelőzi Alonsót.

FINNORSZÁG

Ilta-Sanomat: Édes a bosszú. Sokan hitték, hogy Räikkönen ideje lejárt. A képességeivel az autója minden hátrányát ellenpontozta Abu-Dzabiban. Jéghideg előadás.

Hufvudstadsabladet: Senki nem vette komolyan Räikkönent. De a Jégember éhes volt a sikerre.

DÁNIA

B.T.: Krimi Kimivel. A repülő finn higgadtan nyert Abu-Dzabiban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik