Pérez a legjobb idővel hangolt élete első futamára

Vágólapra másolva!
2011.03.10. 17:30
null
Sergio Pérez felkészülése mindenképpen sikeresnek mondható (Fotó: Action Images)
Címkék
A mexikói Sergio Pérez a keddi teszteléssel szemben csütörtökön úgy is 1:22 percen belülre tudott kerülni a Sauber-Ferrarival a Formula–1-es közös gyakorlásán Barcelonában, hogy egy kanyart sem vágott le. Rajta kívül ez az idén csak Sebastian Vettelnek sikerült. Ami a körszámot illeti, a Ferrari hozta a formáját, Felipe Massa 132-szer ment körbe a Circuit de Catalunyán.

Sergio Pérez kedden már 1:22 perc alá jutott, de akkor a lassító levágása miatt megfosztották eredményétől. Csütörtökön szabályosan is sikerült ilyen remek eredményt produkálnia – vélhetően időmérő edzés szimulációja közben. Az F1-es bemutatkozása előtti utolsó gyakorláson részt vevő mexikói az edzés hajrájában lefulladt a boxutca végén, de összességében elégedett lehetett a csapat a munkájával.

Felipe Massa kétversennyi távolságot autózott a Ferrarival – a Scuderia az eddigi tesztnapokon csak háromszor nem jutott el legalább száz körig, de azokon is 80, 90 és 98 kört teljesítettek pilótái. Az olasz istálló nem panaszkodhat a felkészültsége miatt, mint ahogy a Red Bull sem, igaz, Mark Webber már a keddi nap végén kijelentette, hogy a címvédő készen áll az idénynyitóra. Csütörtökön azért teljesített egy teljes futamszimulációt – pénteken Sebastian Vettel zárja a csapat felkészülését.

ÉVEKBE TELHET, MIRE FELÉPÜL KUBICA

Nem lehet megjósolni, meddig tart Robert Kubica felépülése, állítja Riccardo Ceccarelli, a Renault csapatorvosa. A szakember csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, jól halad a lengyel rehabilitációja, de most még nem lehet megmondani, hogy hónapok vagy évek kellenek-e ahhoz, hogy tökéletesen használni tudja a februári ralibalesetben súlyosan megsérülő kezét. „Ígérni semmit sem tudok, csak reménykedni” – mondta Ceccarelli.

A Lotusnál Jarno Trulli délelőtt alig körözött, a csapat korán megállapította, hogy váltócserére lesz szükség a Lotus-Renault-ban. A 6 kört teljesítő olasz helyett délután már Heikki Kovalainen körözött, igaz, a finn sem százszázalékos autóval, a hűtőegység pótalkatrésze ugyanis szállítás közben megsérült, így folyamatosan szivárgott belőle a víz.

A Renault-istállóban Vitalij Petrov munkája állt órákon át, a csapat sokáig nem tudta megjavítani az arany-fekete autó mozgásienergia-átalakító rendszerét (KERS-t). Délután itt is csere történt, a 24 körös oroszt a kedden még megfázással küszködő Nick Heidfeld váltotta.

A Williamsszel is akadtak gondok, Rubens Barrichello műszaki hibás autója miatt kétszer kellett leállítani a körözést.

A szerdán a Red Bull nyomában végző Toro Rossóról csütörtökön sugárzott a magabiztosság, a csapat rengeteget gyakorolta a boxkiállásokat, ami annak a jele, hogy az egyéb teendőkkel jól áll az istálló. Jaime Alguersuari ezzel együtt visszafogottan nyilatkozott a várakozásairól.

„Tőlünk senki se várja el, hogy a Red Bull és a Ferrari ellen fogunk csatázni, a mi célunk a Sauber és a Force India megelőzése lesz – mondta a spanyol. – A 12. és a 14. rajthely megszerzése reális célnak tűnik, és az is, hogy az említett két csapatot megelőzzük a rangsorban.”

A McLaren-istálló kihagyta a csütörtöki tesztnapot, a csapat az első két nap kiértékelése után pénteken folytatja a száguldást, és a gyakorlást szerdán kezdő Ferrarihoz, Mercedeshez és Williamshez hasonlóan szombatig marad. A csapat döntése megbosszulhatja magát, az előrejelzések szerint ugyanis péntek délután sűrű felhők érkeznek a pálya fölé, és elmoshatják az utolsó másfél napot.

Vagy lehetőséget adhatnak a Pirelli esőgumijainak tesztelésére – vélhetően a Hispaniánál sem nagyon örülnek az előrejelzésnek, az új autót ugyanis a folyamatos késlekedések miatt csak pénteken vetik be először.

FORMULA–1-ES TESZT
BARCELONA, 3. NAP
1. Sergio Pérez mexikói Sauber-Ferrari 1:21.761 94 kör
2. Felipe Massa brazil Ferrari 1:22.092 132
3. Mark Webber ausztrál Red Bull-Renault 1:22.466 97
4. Rubens Barrichello brazil Williams-Cosworth 1:22.637 105
5. Michael Schumacher német Mercedes 1:22.892 89
6. Nick Heidfeld német Renault 1:23.541 32
7. Heikki Kovalainen finn Lotus-Renault 1:23.990 40
8. Vitalij Petrov orosz Renault 1:24.233 24
9. Adrian Sutil német Force India-Mercedes 1:24.334 108
10. Jaime Alguersuari spanyol Toro Rosso-Ferrari 1:24.779 107
11. Jérome D'Ambrosio belga Virgin-Cosworth 1:27.336 96
12. Jarno Trulli olasz Lotus-Renault 1:34.485 6
Az eredmények nem hivatalosak
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik