Hat pilótát is hátrasoroltak az időmérő után

Vágólapra másolva!
2009.10.03. 15:58
Címkék
A Formula–1-es Japán Nagydíj időmérő futamát több baleset is tarkította, súlyos sérülés azonban nem történt. A sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt Adrian Sutilt, Rubens Barrichellót, Jenson Buttont, Sébastian Buemit és Fernando Alonsót is hátrasorolták az időmérőn elért eredményéhez képest, míg Vitantonio Liuzzi váltócsere miatt kapott hasonló mértékű szankciót.
Button csak a tizenegyedik helyről indulhat Szuzukában (fotó: Reuters)
Button csak a tizenegyedik helyről indulhat Szuzukában (fotó: Reuters)

A büntetés miatt a világbajnoki címre hajtó Jenson Button csak a 11. helyről indulhat, de csapattársa és egyben legfőbb riválisa, Rubens Barrichello is csak két pozícióval előzi meg. Sutilt, Barrichellót, Buttont, Buemit és Alonsót is azért sorolták öt hellyel hátrébb, mert nem lassítottak a sárga zászló feltűnésekor, míg Vitantonio Liuzzi  váltócsere miatt kapott hasonló mértékű szankciót.

„Kemény menet volt mindenki számára, nagyon szokatlan, hogy háromszor jelenjen meg a piros zászló, de remélem, mindenki jól van. Úgy vélem, megfelelő mennyiségű üzemanyag van a kocsiban. Sebastiannal nem foglalkozom, csak magamra koncentrálok" – nyilatkozta Button az időmérőről és a győztes Vettelről.

Timo Glockot ütközése után helikopterrel szállították kórházba, de nincs nagyobb baja, valószínűleg indulhat a holnapi versenyen, akárcsak a többi balesetet szenvedő pilóta.

„Három verseny van még hátra, elég nagy a különbség Button és köztem, de minden futam egyben esély is számomra" – nyilatkozta az összetettben harmadik Sebastian Vettel.

„Mindenkinek sikerült javítania az idején, csak nekem nem. Meglátjuk, mi történik a holnapi futamon" – nyilatkozta bajsejtelmesen Fernando Alonso, aki vasárnap a tizenhetedik helyről indulhat.

Button már holnap megszerezheti pályafutása első világbajnoki címét, ha öt ponttal többet szerez csapattársánál, Rubens Barrichellónál.

Az időmérő edzésről itt olvashat bővebben.

A VASÁRNAPI RAJTSORREND 
1. Vettel        Red Bull-Renault
2. Trulli        Toyota
3. Hamilton       McLaren-Mercedes
4. Heidfeld      BMW-Sauber
5. Räikkönen      Ferrari
6. Kovalainen    McLaren-Mercedes
7. Rosberg        Williams-Toyota
8. Kubica        BMW-Sauber
9. Sutil          Force India-Mercedes
10. Barrichello    Brawn-Mercedes
11. Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari
12. Button        Brawn-Mercedes
13. Fisichella    Ferrari
14. Buemi         Toro Rosso-Ferrari
15. Nakadzsima    Williams-Toyota
16. Grosjean      Renault
17. Alonso        Renault
18. Liuzzi        Force India-Mercedes
19. Glock         Toyota
20. Webber       Red Bull-Renault
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik