NS Hosszabbítás: őrült bajnoki hullámvasút, avagy az év párharca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.02. 21:34
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő mellékletből ajánljuk.


– Bár nyilván minden Formula–1-rajongó azt szerette volna, ha a két nagy világbajnoki ellenfél,Nico RosbergésLewis Hamiltontöbbször küzd meg egymással kerék-kerék elleni csatában a futamok során, 2016-ban így is jóval több drámát, fordulatot és izgalmat élhettünk át, mint egy átlagos évben.A Mercedesnek nem lehetünk elég hálásak azért, hogy nem csupán kitartott bombaerős pilótapárosa mellett, hanem hagyta is tagjait végig szabadon versengeni, egy klasszikus első, illetve második számú versenyző kijelölésével ugyanis valószínűleg már a nyár végére eldőlt volna minden érdekes kérdés. Egy F1-es idényt mindig az fullaszt leginkább unalomba, amikor a domináns csapat egyik versenyzője látványosan jobb, mint a másik, a Mercedesnél azonban szerencsére nem ez volt a helyzet, így Nico Rosberg és Lewis Hamilton küzdelme tényleg visszaidézett valamit Ayrton Senna és Alain Prost legendás ütközeteiből, amikor autóik szintén verhetetlenek voltak.

A hihetetlen csattanóval, a küzdelmes szezon végén világbajnokká koronázott Nico Rosberg visszavonulásával záruló szezon lényeges történéseit látványos infografikán jelenítettük meg a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében.

És a Hosszabbításban még olvashat arról, hogy...

– miért nem adta oda az Eintracht Frankfurt 13 millió márkáért a JuventusnakDétári Lajost, akit aztán a a görög Olympiakosz gyorsan meggazdagodó, s legalább ilyen gyorsan sittre kerülő elnöke 18 millióért szerzett meg?

– a zengővárkonyi gesztenyefák árnyékában, gerecsei vörös mészkő sír alatt nyugszik a magyar természetjárás apostola, a Másfélmillió lépés Magyarországon című kultuszsorozat rendezője. Rockenbauer Páltragikus halála óta eltelt majdnem három évtized, ám legszűkebb baráti köre azóta is minden évben felkeresi a baranyai emlékhelyet a szomorú évfordulón. Az idén mi is velük tartottunk.

Lóránt Andrásmenedzser szerint az öt látványcsapatsportágból olyan kaliberű sportolója Dávid Kornél óta nem volt Magyarországnak, mint Hanga Ádám. De miért nem szerződtette a Barcelona? Miért nem vitte még el a San Antonio Spurs? Mit kamatoztathat sikereiből a magyar kosárlabda? És összességében mennyit ér a játékospiacon, hogy férfi kosárlabda válogatottunk 18 év után ismét Eb-résztvevő?

Száraz Dénesttelevíziós sorozat szereplőjeként és egy bank reklámarcaként ismerik a legtöbben. Az Érsekújváron született színész főszerepet játszott a Hurok című filmben és több színházi darabban, de távolról sem elégedett. Mindennapjai része a sport, rengeteget fut, főként hegyi terepen. Jövőre indulni szeretne a Mont Blanc Marathonon és megmászná a Mount Everestet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik