F1: „Mercedes mindenekfelett”; „A Ferrari már most kifújt”

Vágólapra másolva!
2014.03.31. 15:28
null
Vettel megkínálta pezsgővel Hamiltont a dobogón – ha így megy tovább, sokat iszik az idén az angol (Fotó: Action Images)
A Mercedes, azon belül Lewis Hamilton fölényét hirdeti a világsajtó hétfőn, a Formula–1-es Malajziai Nagydíj másnapján. Sebastian Vettel számára még van remény, de a Ferrarit az olaszok és a spanyolok is leírták.

 

NAGY-BRITANNIA
The Guardian:
Hamilton győzelme aligha meglepő. Ő a leggyorsabb pilóta a mezőnyben, ráadásul egy Mercedesben ül, amely sokkal jobb, mint a másik 21 autó – beleértve Rosbergét is.
The Independent: Az eddigi hét próbálkozásból Hamiltonnak még egyszer sem sikerült nyernie Malajziában, nyolcadszor azonban remek teljesítménnyel győzött Sepangban.
The Sun: Lewis Hamilton a Sherlock Holmest alakító színész, Benedict Cumberbatch kérdéseire válaszolt a díjkiosztó után – azonban a Formula–1-es mezőny többi tagjának lenne szüksége igazán egy magánnyomozóra, hogy valamilyen módon megállítsa a száguldó britet.

NÉMETORSZÁG
Abendzeitung:
A malajziai versenyen Lewis Hamiltonnak és Nico Rosbergnek köszönhetően 1955 óta első kettős győzelmét ünnepelte a gyári Mercedes istálló.
Bild: Harmadik! Vettel egyre jobban belejön.
Die Welt: Vettelnek gratulálnia kellett a Mercedes-pilótáknak. A világbajnok örült, hogy csapata lendületbe jött, a Mercedes történelmi kettős diadala azonban az „ezüstnyilak” fölényét bizonyította.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: A harmadikként célba érő Vettel közelebb került a Malajziában kettős győzelmet arató Hamilton, Rosberg mercedeses duóhoz, a különbség azonban hatalmas volt. Fernando Alonso ismét hátrányból kezdi a szezont: a Ferrari túl nehéz és túl lassú.
Frankfurter Rundschau: Csillagos ég (utalva a Mercedes logójára) Malajzia felett.
Tagesspiegel: Történelem ezüstben. Először aratott kettős győzelmet a Formula–1-ben az új Mercedes istálló.

Cikkek, eredménylisták a Malajziai Nagydíjról
Cikkek, eredménylisták a Malajziai Nagydíjról

OLASZORSZÁG
Corriere della Sera:
Tökéletes. Hamilton vezetésével nyert a Mercedes, a német gárda uralkodott Malajziában. A Ferrari már most kifújt.
La Stampa: Az ellenfél nélküli Mercedes az új uralkodó. A stuttgartiak fölénye az elmúlt három évben végzett munkájuk gyümölcse.
La Repubblica: A Formula–1 Hamilton és Rosberg markában van. A Mercedes pilótái a címvédő Vettelt is jócskán maguk mögé utasították.
La Gazzetta dello Sport: Mercedes mindenekfelett. Megbízhatóság, gumik és sebesség, az „ezüstnyilak” egy másik bolygóról származnak. Hamilton győzött, Rosberg második, Vettel a feltámadást ünnepelte.

SPANYOLORSZÁG
El País:
Hamilton uralta a malajziai versenyt a rajttól a célig.
Marca: Ez volt az elmúlt 11 év egyik legunalmasabb versenye. Hamilton egy olyan Mercedest kormányoz, amelyet a riválisok nem tudnak utolérni.
As: Ennek az új Formula–1-nek Hamilton a sztárja. A Mercedes motorja egyértelműen jobb, mint a Ferrarié.

FRANCIAORSZÁG
Le Figaro:
A Mercedes kiemelkedett Malajziában. Hamilton és Rosberg kettős győzelmével a német istálló megerősítette uralmát a szezon elején.
Libération: A Mercedes kettős győzelme a malajziai Sepangban kiélezte a Hamilton és Rosberg közötti rivalizálást.

SVÁJC
Berner Zeitung:
A Mercedes továbbra is fölényben.
Neue Zürcher Zeitung: A második strigula.
Tagesanzeiger: Ragyogó csillag.

AUSZTRIA
Die Presse:
A Mercedes megint fölényben volt, csillaga pedig úgy ragyog, mint már nagyon régóta nem. A Red Bullnál ugyanakkor még mindig nincs minden rendben.
Kurier:
Páros szóló.
Österreich: Történelmi Mercedes-siker. Niki Lauda (a Mercedes társelnöke) az F1 új királya.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik