Magyar Nagydíj: a Renault csúnyán leszerepelt az időmérőn

Vágólapra másolva!
2011.07.30. 17:04
Címkék
Nick Heidfeld a Magyar Nagydíj szombati időmérője után elfelejtheti, hogy versenybe szálljon harmadik F1-es dobogós helyezéséért a Hungaroringen, a Renault pilótája a 14. rajthelyről várhatja a vasárnap délutáni rajtot.

„Nem erre számítottunk, a 14. rajthely meg sem fordult a fejünkben az időmérőre készülődve. De legalább tudjuk, hol állunk – mondta Heidfeld. – Jelen pillanatban nagyon nehéz ennél többet kihozni az autóból, de mindent meg fogunk tenni, hogy legalább a verseny jobban sikerüljön."

Vitalij Petrov 2010-ben Robert Kubicát megelőzve a 7. rajtkockát szerezte meg a Hungaroringen, tavalyi legjobb versenyét futva pedig 5. lett vasárnap. Az idén nemigen reménykedhet hasonlóban, még úgy sem, hogy két rajthellyel előrébbről rajtol, mint csapattársa.

„A felhők nagyon gyorsan haladtak, az aszfalt hőmérséklete szinte percről percre változott, és nehéz volt eltalálni, milyen tempó kell a gumik felmelegítéséhez – mondta Petrov. – Ez volt a legfőbb gondom. Az autó kigyorsítása nem jó, a kocsi túlságosan alulkormányozott. Már a Sauberrel kell csatáznunk, ami nem felel meg a terveinknek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik