Királyi Hamilton, komikus Button, kétségbeesett Alonso

Vágólapra másolva!
2011.04.18. 15:53
null
Jellemző kép Sanghajból: a szemfüles fotós egyszerre két nagy csatát örökített meg (Fotó: Action Images)
Címkék
A nemzetközi sajtó nem jutott közös nevezőre azt illetően, mért szakadt meg Sebastian Vettel győzelmi sorozata a hét végi Kínai Nagydíjon. Míg a többség a Red Bull stratégiáját okolja a Lewis Hamiltontól elszenvedett vereség miatt, mások a McLarent és angol pilótáját dicsőítik, egyesek szerint pedig a technika ördöge fogott ki a világbajnoki éllovason. A többség azonban egyetértett abban, hogy Sanghajban újra élvezetes futamot láthattunk, méghozzá eső sem kellett ehhez.

 

NAGY-BRITANNIA

The Times: Lewis Hamilton megszakította a német világbajnok nagyszerű győzelmi sorozatát.

The Independent: Működött a McLaren taktikája: Hamilton szenzációs alakítással megállította Vettelt.

Daily Telegraph: Ez volt az a verseny, amelyre a 2011-es szezonnak nagy szüksége volt: egy őrült, kaotikus harc a leintésig, amely után valaki más állhatott a dobogó legfelső fokára Sebastian Vettel helyett.

Daily Mail: Lewis visszalőtt! Hamilton legyőzte a motorproblémát, és nyolc hónap után ismét nyert.

Daily Express: Lewis Hamilton pályafutása egyik legjobb versenyét nyerte meg, amely drámainak indult, de álomszerűen ért véget.

Guardian: Hamilton győzelme megtörte – ha csak rövid időre is – a Red Bull uralmát, és megzavarta Vettel sikersorozatát.

NÉMETORSZÁG

Berliner Morgenpost: A csapat hibája Vettel győzelmébe került.

Bild: Érintkezési hiba miatt szűnt meg Vettel és a Red Bull között a rádiókapcsolat, ezért a vb-címvédő csak másodikként ért célba a brit Lewis Hamilton mögött.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Elfogyott a lendület. Lewis Hamilton megelőzte Vettelt, akinek csapattársa, Mark Webber harmadik lett, Jenson Button pedig a komédiadíjat nyerte meg az elrontott boxkiállással.

Hamburger Abendblatt: Hamilton vetett véget a Vettel-shownak.

Die Welt: Csak a technika tudta lefékezni Vettelt.

Stuttgarter Nachrichten: Vettel az elrontott stratégia áldozatává vált.

Süddeutsche Zeitung: Stratégiai hiba, elektronikai gondok, elromlott rádió: Vettel problémái ellenére második lett Kínában. A csapatrádióban elhangzottak alapján úgy tűnik, a Red Bull nem erre a forgatókönyvre készült a 2011-es szezon harmadik Formula–1-es versenyén.

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport: A Ferrari elbukott. Hamilton varázsolt és diadalmaskodott Kínában. A nap hőse Mark Webber, aki a 18. helyről rajtolva végül harmadikként ért célba. Ez a felzárkózás szinte felért egy győzelemmel.

Tuttosport: Ferrari, ez ismét nagyon kevés volt. Hamilton nyert Kínában.

Corriere dello Sport: Hamilton megleckéztette a Red Bullt Kínában. A Ferrari nem lépett előrébb.

La Repubblica: Hamilton megverte Vettelt, és új lendületet adott a Formula–1-nek. A Ferrari kifutott az időből: a Vörösök rendre hibáznak és teljesen zavarodottak.

SPANYOLORSZÁG

El País: Kitört a Hamilton-vulkán. A brit versenyző megállította a Red Bullokat. A Kínai Nagydíj látványos, változatos versenyt hozott, amelyet drámai előzések színesítettek.

El Periódico: A McLaren megállította a Red Bullt. Fernando Alonso egyre kétségbeesettebb a Ferrariban. Az olaszok számára példamutató lehet a brit istálló munkája.

Marca: Hamilton véget vetett a Vettel-diktatúrának.

Sport: Lewis Hamilton megakadályozta Sebastian Vettel újabb sikerét, s ezzel izgalmassá tette a vb-t. A Ferrari újabb visszaesést élt át.

FRANCIAORSZÁG

Le Figaro: Ezen a rendkívül izgalmas hétvégén kiderült, hogy Sebastian Vettel és a Red Bull már nem legyőzhetetlen. A világbajnok sorozatban aratott négy sikere után első kudarcát szenvedte el a királyi módon versenyző Lewis Hamiltontól.

Libération: Vettel középszerűen rajtolt az első helyről, így mindkét McLaren megelőzte, s többek között a rosszul megválasztott, két kiállásos stratégia is a vesztét okozta.

SVÁJC

Berner Zeitung: Hamilton megállította Vettelt.

Blick: Köszönjük Hamilton! A Formula–1 tovább él. Micsoda futam a napsütötte Sanghajban és micsoda rossz rajt az első helyről induló Vetteltől, aki az elromlott rádió, a KERS-problémák és a hibás stratégia miatt először botlott ebben az idényben.

Neue Zürcher Zeitung: A csapat megállította Sebastian Vettelt. A világbajnoki pontversenyben vezető német címvédő a szezon harmadik versenyén lendületet veszített egy szerencsétlen stratégiai döntés miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik