Hivatalos, hogy Heidfeld helyettesíti Kubicát

2011.02.16. 19:11
null
Heidfeld (képünkön) helyettesíti a sérült Kubicát (Fotó: Reuters)
A Formula–1-ben szereplő Renault-istálló hivatalosan bejelentette, hogy Nick Heidfeld helyettesíti a ralibalesetben súlyos sérüléseket szenvedő Robert Kubicát. A német pilóta már a barcelonai tesztelésen is a Renault pilótájaként vesz részt a héten.

Nick Heidfeld meggyőzte a Renault-istálló vezetőit a jerezi tesztelésen, és a csapat most hivatalosan is bejelentette a német pilóta szerződtetését, aki nagyon örül, hogy megkapta a munkát.

„Jobban örültem volna, ha más körülmények között térhetek vissza a Formula–1-be, de büszke vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget. Minden nagyon gyorsan történt, de lenyűgözőnek találtam, amit eddig láttam és az emberek hozzáállását Enstone-ban" – mondta Heidfeld.

„Nagyon élveztem a jerezi tesztelést a múlt héten, jól ment a munka a srácokkal. Jó érzéseim vannak az autóval kapcsolatban, amely nagyon innovatív. Roppant motivált vagyok, alig várom a szezon kezdetét" – tette hozzá.

Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke örül, hogy sikerült megtalálni Kubica helyettesét, szerinte Heidfeld az ideális beugró, mivel tapasztalt versenyző. 2000-ben debütált a száguldó cirkuszban, s eddig 172 rajttal büszkélkedhet. Győzelme még nincs, legjobb eredménye a 2. hely (nyolc alkalommal). Nála több rajtja a nyeretlenek közül csak egyetlen embernek, az olasz Andrea de Cesarisnak (208) van az F1-ben.

„A csapat nagyon nehéz heteken van túl, gyorsan kellett reagálnunk. Adtunk Nicknek egy esélyt Jerezben, és ő lenyűgözött minket. Gyors, tapasztalt és nagyon jól ért a technikai dolgokhoz. Mindig azt mondtuk, hogy tapasztalt versenyzőre van szükségünk, ő ideális erre a munkára. Nagy örömmel köszöntjük Nicket a csapatban, és jó szezonkezdést várunk Bahreinben vele és Vitalijjal" – mondta Eric Boullier.

Mint ismert, Kubica súlyos balesetet szenvedett egy raliversenyen, és biztosan nem épül fel a világbajnokság rajtjáig. A napokban már biztosnak tűnt, hogy Heidfeld helyettesítheti a lengyel pilótát, ám tegnap olyan hírek láttak napvilágot, hogy Kubica az olasz Vitantonio Liuzzit szerette volna helyettesének.

Legfrissebb hírek

Hamilton olyat tett, amire előtte csak Fangio volt képes

F1
2026.06.16. 11:47

Norris: Ha a Ferrari javít az erőforrásán, akkor megalázza a mezőnyt

F1
2026.06.16. 11:32

A Mercedes felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az FIA-nak a bokszutcai gyorshajtásos ügy kapcsán

F1
2026.06.15. 14:51

Hamilton bejelentkezett a világbajnoki címre – nemzetközi sajtóvisszhang

F1
2026.06.15. 13:11

Hamilton sikere kényes helyzetet teremthet a Mercedesnél: Wolff a csapatutasítások bevezetését fontolgatja

F1
2026.06.15. 08:07

Elképesztő, miért esett ki Hülkenberg a Katalán Nagydíjon

F1
2026.06.15. 07:57

„Nem ilyen versenyt akartam” – Russell szerint rossz volt a stratégia, és aggódik a Ferrari formája miatt

F1
2026.06.14. 22:06

Antonelli és Colapinto is büntetést kapott a futam után – változott a Katalán Nagydíj végeredménye

F1
2026.06.14. 21:13
Ezek is érdekelhetik