Hamilton és Kovalainen is Alonsót dicséri

Vágólapra másolva!
2012.06.01. 18:15
null
Lewis Hamilton az idény utolsó versenyéig csatázni akar Fernando Alonsóval (Fotó: Reuters)
Címkék
Heikki Kovalainen, a Formula–1-es Caterham finn pilótája biztos benne, hogy az idei kaotikus szezonból a jelenlegi vb-éllovas Fernando Alonso jön ki győztesen, s Lewis Hamilton is azt várja, hogy a kétszeres világbajnok spanyol az utolsó versenyig ott lesz a vb-esélyesek között – a különbség annyi, hogy Hamilton bízik benne, le tudja győzni a Ferrari pilótáját.

 

A 2012-es Formula–1-es idény hat különböző pilóta futamgyőzelmével vette kezdetét, a nagy káoszban a Ferrarinál versenyző Fernando Alonso áll a világbajnoki pontverseny élén. A spanyol is az egyike annak a hat versenyzőnek, aki már nyert futamot, és annak a kettőnek, aki háromszor állt dobogón és mind a hat alkalommal pontot szerzett.

A másik ilyen Lewis Hamilton, de amíg az angol az idény előtt a világbajnokság favoritjának tartott McLarennél versenyez, Alonso új autóját a független szakértők és a Scuderia vezetősége is túl gyengének tartotta. Ehhez képest Alonso 76 ponttal a vb élén áll, a két pole pozíciója mellé három harmadik helyezést begyűjtő korábbi mclarenes csapattárs pedig 63 ponttal a negyedik.

SZAVAZÁS

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2012-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Alonso annak köszönheti előkelő pozícióját, hogy a nagy kavarodásban is képes kiegyensúlyozott produkcióra, és ezért gondolja úgy Heikki Kovalainen, korábbi renault-s és mclarenes utódja, hogy meg fogja nyerni a világbajnokságot.

„Biztos vagyok benne, hogy Fernando lesz a világbajnok – mondta Kovalainen a finn Turun Sanomatnak. – Bármikor, különleges körülmények között vagy váltakozó időjárásban zajlik egy verseny, Fernando ott van az élbolyban. Az idén pedig minden kiszámíthatatlan, úgyhogy neki áll az idény.″

Bár a vb-címért folyó versenyfutásban szintén érdekelt Hamilton ezt nem mondja ki, de elismeri, hogy a spanyol az egyik fő esélyes – már csak azért is, mert a Ferrari túljutott az év eleji válságán.

„A Ferrari nagyon versenyképes csapat, így vele mindenképp számolni kell az utolsó versenyig. Az utóbbi években a McLarenre volt jellemző, hogy a rossz rajt után összeszedte magát, de most a Ferrari bizonyította be, hogy tudja ugyanezt – fogalmazott Hamilton. – Ha Fernando jó autót kap, nagyon nehéz lesz megverni, az utóbbi néhány versenyen már láthattuk, mire képes.″

„Nem véletlenül kétszeres világbajnok, bizonyította már, hogy mindent tud, ráadásul előttem áll a vb-pontversenyben. Minden erőmmel azon dolgozom, hogy felzárkózzam rá és megelőzzem, ami nem lesz könnyű, de biztos vagyok benne, hogy az idény végéig hatalmas csatát vívunk″ – mondta Hamilton.

Alonso közben arról beszélt, hogy vegyes érzelmekkel gondol az első hat versenyre, mert bár vezeti a vb-pontversenyt, attól tart, sok szurkoló számára kezd hiteltelenné válni az F1, mert az idén úgy tűnhet, bárki képes lehet versenyt nyerni.

„Érdekes az idény, de ha a győzelem függetlenné válik attól, kié aznap a legjobb autó és a legjobb stratégia, kívülről elveszíti hitelét a sportág. Nem engedhetjük meg, hogy szerencsejátékká váljon az F1, mert ez sokak szemében a korábbi eredményeink értékét is csökkentheti. Mindig a legjobbnak kell nyernie, és ez most egyáltalán nem biztos, hogy így van″ – jelentette ki Alonso, aki megvédte csapattársát, Felipe Massát is.

„Biztos vagyok benne, hogy az idény hátralévő részében rendszeresen pontot fog szerezni, dobogóra áll, és néha a győzelemért is csatába száll. Megvan hozzá a tehetsége, de balszerencsés volt az év elején, és nehezen szokott hozzá az idei gumikhoz″ – mondta a spanyol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik