Fotó: a Red Bull válasza az FIA és a Ferrari fejvédőjére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 14:16
null
A Red Bull megoldása a motorsport.com grafikáján
A motorsport.com bemutatta a Red Bull-istálló elképzelését a Formula–1-es versenyzők fejének megóvásáról. Ez egy alternatív koncepció ahhoz képest, amit az FIA a barcelonai teszten a Ferrarin bemutatott.

A Ferrari fejvédő kerete nem aratott osztatlan sikert, Lewis Hamilton szinte tüntetett ellene, és bár más versenyzőket sem nyűgözött le a megoldás, elismerték, a biztonság növelése érdekében tenni kell valamit. A 2017-es idényre el kell dönteni, hogy mit. Ebben ötletelt a Red Bull-istálló.

„A Ferrarin látott megoldás nekem sem tetszett. Egyrészt nem szép, másfelől a pilóta feje fölé nyúlik, és részben megszűnik a nyitott karosszériás érzés. Azt hiszem, azzal Felipe Massa balesetét sem tudtuk volna elkerülni – mondta Christian Horner. – A mi tervezetünk tető nélküli védőfal, amolyan megnagyobbított szélvédő, amelynek két oldalán lesz egy-egy merevítő oszlop. Ez sokkal elegánsabb, kíváncsi vagyok, mi az FIA véleménye.

A Williamsnek is jobban tetszik a Red Bull megoldása.

„Láttuk mindkét tervezetet, és a Red Bullé nagyon tetszik. Ha azt akarjuk, hogy a 2017-es autók futurisztikus külsőt kapjanak, az ilyen vadászgépes elemeket kell rájuk építeni – mondta Claire Williams megbízott csapatvezető. – Persze ez csak tervezet, sok mindent finomítani kell. Például mi van esőben, vagy ha a másik autó hátuljából származó olaj és más anyag lerakódik?”

Az FIA és a Ferrari Barcelonában bemutatott kerete
Az FIA és a Ferrari Barcelonában bemutatott kerete

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik