Formula-1: Webber szándékosan lökte ki Rosberget - Berger

Vágólapra másolva!
2010.10.26. 19:34
Címkék
Gerhard Berger szerint Mark Webber szándékosan lökte ki Nico Rosberget a Dél-koreai Nagydíjon. Az egykori osztrák versenyző és csapatfőnök úgy véli, az ausztrál pilóta Fernando Alonsót vagy Lewis Hamiltont akarta „kiütni", csak éppen rossz autót talált el.

„Csak rá kellett volna lépnie a fékre, és az autója megáll a fal mellett, a pálya biztonságos pontján, de nem tette. Rosbergnek ment neki, és azt hiszem, szomorú volt, hogy nem Alonsót vagy Hamiltont találta el – mondta Berger az osztrák Servus TV-nek. – Számomra egyértelmű, hogy szándékosan tette, tudta, hogy az ő versenyének már biztosan vége van, és rengeteg gondolat járt a fejében. Mindenki láthatta, hogy nem blokkolta le a kerekeit. Fékhibája még lehetett, de ezt kétlem."

Berger előtt Rosberg is megjegyezte, hogy korábbi williamses csapattársa elkerülhette volna az ütközést, ha rálép a fékre, és nem gurul keresztbe a pályán.

Az 51 éves osztrák megnyilvánulása több szempontból is váratlan: régi jó barátja Dietrich Mateschitznek, a Red Bull megalapítójának, 2006-tól 2008-ig az energiaital-gyár második számú istállójának, a Toro Rossónak a társtulajdonosa volt, ráadásul a vele interjút készítő Servus TV is a Red Bull tulajdonában áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik