Formula-1: Vettel valószínűleg a boxból rajtol

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.30. 13:56
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Red Bull címvédő pilótája minden bizonnyal a boxból kezdi meg a vasárnapi Formula–1-es Egyesült Államok Nagydíját, mert autójában mindenképpen motort kell majd cserélni.

„Nem sok értelme lenne részt venni az időmérőn, és feleslegesen róni a kilométereket a motorcsere előtt" – jelentette ki a 27 éves versenyző, aki úgy nyilatkozott, „nagy valószínűséggel" nem ül autóba szombaton, s vasárnap majd a boxból kezdi meg az 56 körös futamot.

A tavalyi austini futamon győztes Vettelnek valamivel könnyebb dolga lesz a felzárkózás szempontjából, a csőd közelébe jutott Caterham és Marussia ugyanis nem utazott el Amerikába, így 22 helyett csak 18 autó indul. A német pilóta az idén már elhasznált öt motort, ezért a szabályok értelmében az újabb erőforráscserénél 10 helyes rajtbüntetéssel sújtanák. Vettel már az előző, szocsi Orosz Nagydíjon is ki akarta cserélni a motort, akkor azonban a csapata másképp döntött.

Az elmúlt négy évben nagy fölényben versenyző Vettelnek – aki az év végén elhagyja a Red Bullt, s meg nem erősített hírek szerint a Ferrarihoz szerződik – az idei pályafutása leggyengébb teljes szezonja az F1-ben: futamot nem sikerült nyernie, a legjobb eredménye három harmadik hely.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik